2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A borzalmas közbiztonság miatt bezárja a Renault a francia no-go zóna szélén a gyárát

A Renault-csoport bejelentette, hogy decemberben bezárja a Lyon agglomerációjában lévő Vaulx-en-Velin településen lévő üzemét. Indoklásként a vállalatirányítás két okot jelölt meg: a rentabilitás hiányát és a környék riasztó közbiztonságát.

A terület ugyanis az illegális drog- és fegyverkereskedelem Mekkája, és minden egyéb tekintetben is törvényen kívüli zónává nőtte ki magát, állt a közleményben. A Renault ehhez még hozzáfűzte, hogy az sem kedvez a vállalatnak, hogy a körzetben a nemzeti átlagnál jóval alacsonyabb jövedelmű családok élnek.

Ange Vidal, Vaulx-en-Velin baloldali városi tisztviselője elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Renault – amelyben a francia állam is tulajdonos – kijelentéseivel diszkriminálja és stigmatizálja a környéken élőket.

Ezzel egy időben a megye prefektusa magyarázatadásra szólította fel a Renault-t, egyrészt a várossal és lakóival kapcsolatos állításai miatt, másrészt azért, mert az üzem bezárásáról sem a helyi vezetéssel, sem az állami felelősökkel nem egyeztetett.

A Renault azóta elnézést kért a rosszul megfogalmazott közleményéért, azonban megerősítette a gyár decemberi bezárását, és azt a korábban is kihirdetett döntését, hogy az üzem 105 dolgozóját a Lyon környékén található másik három egységében fogja tovább alkalmazni.

(Origó)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató