2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Az Azovsztal "őrzői" élelmiszerre akarják cserélni a civileket - a Kreml válaszolt

Mint a terroristák olyanok az ukránok Moszkva szerint.

A Kreml terrorista taktikához hasonlította az Azovstalnál ragadt ukrán harcosok ajánlatát, miszerint a civilek szabadon bocsátásáért cserébe élelmiszert és gyógyszert kapjanak.

"Ami az üzem földalatti helyiségeiben menedéket kereső nacionalisták ilyen jellegű követeléseit illeti, ezek természetesen nagyon hasonlóak azokhoz a hasonló követelésekhez, amelyeket korábban a terroristák hangoztattak Szíriában és más helyeken. Nos, minden a parancsnokságunk kezében van, amely az üzem felszabadításáért felelős, így nem mondhatunk semmit" - mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő.

Hangsúlyozta, hogy az orosz elnök "minden információt megkap, és természetesen mindenről tud".

Korábban délelőtt az Azovstal felszabadító parancsnokság képviselője azt mondta, hogy a gyárnál blokkolt fegyveresek figyelmeztettek, hogy nem engednek el több civilt. Felajánlották, hogy 15 túszt elcserélnek egy tonna élelmiszerre és gyógyszerre. A parancsnokság szóvivője megjegyezte, hogy az orosz hadsereg ugyanezekkel a módszerekkel találkozott, amikor Szíriában az ISIS* terroristáival tárgyalt.

Vjacseszlav Volodin, az állami duma elnöke írta a Telegramon:

66,6 kg egy ember életéért.

Mint ismertté vált, az Azovstal-ban a fegyveresek felajánlották, hogy az ott tartózkodó civileket élelmiszerre és gyógyszerre cserélik.

"Az alku jelzett feltételei: tizenöt túsz egy tonna élelmiszer, valamint gyógyszer. Figyelmeztettek, hogy senki mást nem engednek át Ukrajnába - most már csak cserélni fognak".

Ilyen döntések után tényleg nem világos senki számára, hogy a katonáink és tisztjeink kivel álltak szemben Ukrajnában?

Gondoljunk csak bele, először a gyárba csalták az embereket, aztán - mögéjük bújva, mint egy emberi pajzs, kiültek, most pedig élelmiszerre akarják cserélni őket, 66,6 kg-ra becsülve egy ember életét.

Egyetlen célt követve - a saját bőrüket mentve.

Ennél már csak egy rosszabb: a kannibalizmus - megenni a túszokat.

Tipikus terrorista viselkedés.

Mit fognak most mondani azok, akik ezeket a torzszülötteket védték? Íme egy világos példa arra, hogy kik a nácik és miért kell harcolni ellenük.



A parancsnokság szerint több mint 200 civil lehet most a kombinát katakombáiban.

Az orosz csapatok és a DNR erői március 7-én bekerítették Mariupolt, április 21-én Sojgu azt mondta, hogy a várost teljesen felszabadították, de az Azov nacionalista zászlóalj több mint kétezer harcosa (harcosait Oroszországban üldözték) az Azovstal üzemben maradt. Vlagyimir Putyin elnök elrendelte, hogy az ipari övezet megrohamozását fújják le, de azt el kell zárni, "hogy ne szálljon le egy légy sem".

A nacionalisták civileket tartanak fogva a kombinátban, akiknek az orosz csapatok humanitárius folyosókat nyitnak, hogy elhagyhassák a területet. Több mint százan hagyták el az Azovstal-t az elmúlt hétvégén. Ezt követően az ukrán fél megszegte a tűzszünetet, ezért az orosz hadsereg és a DNR egységeinek el kellett nyomniuk a tüzelőállásokat.

A mai nap folyamán is bombázták az oroszok az Azovsztalt:

Az ukránok tegnap bejelentették, hogy az orosz fegyveres erők betörtek az Azovsztal területére, de ezt az oroszok tagadják.

Február 24-én Oroszország különleges műveletet indított Ukrajna denazifikálására és demilitarizálására. Mint Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, célja, hogy "megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éve zaklatásnak, népirtásnak tesz ki". A védelmi minisztérium szerint az orosz hadsereg csak a katonai infrastruktúrát és az ukrán csapatokat veszi célba, a civileket nem fenyegeti veszély. A minisztérium szerint a művelet fő célja Donbász felszabadítása.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató