2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Egy táblát elhajlítva tudták csak kimenteni a sofőrt egy égő kisteherautóból az M5-ösön

Az RC Pannonhalma 2020 tagjai kimentettek egy férfit egy égő autóból – írja a Győr+.

Az esetről videó is készült, amin az látható, hogy egy oldalára fordult kisteherautóból próbálják meg kimenteni a sofőrt.

 

Néhányan egy táblát próbálnak meg elhajlítani, hogy egy, az autó oldalán álló férfi fel tudja feszegetni az ajtót. Ez sikerül, a sofőr kimászik az autóból, az egyik mentésben résztvevő férfi porral oltó készülékkel indul meg a tűz felé.

Az esetet az RC Pannonhalma 2020 osztotta meg a Facebookon, a Győr+ felhívta az egyik tagjukat, Tálos Gergőt.

„Az M5-ös autópályán haladtunk, amikor Kecskemét és Szeged között észrevettünk egy balesetet: egy autószállító tréler rajta 4 személyautóval felborult. (…) Az ablakot is próbáltuk betörni, de semmi nem sikerült, így egyértelmű volt, hogy a közlekedési táblát kell annyira elhajlítani, hogy kinyithassuk az ajtót. Felmásztunk a roncsra, de lentről is segítettek. Végül sikerült annyira elnyomnunk a táblát, hogy a sofőr ki tudott bújni megnyílt résen. Utána többen próbáltak oltani is, de az már nem sikerült, a tréler teljesen kiégett” – idézi a lap.

A sofőrrel angolul kommunikáltak, mert nem beszélt magyarul, és Tálos arra következtet, hogy a férfi elaludhatott a volánnál.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató