2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Előre kitervelte a jobbikos: nem tudta hogy kúrja meg Szilágyi barátnőjét, disznóvágást rendezett

Portálunkon három cikket is írtunk ma a Jobbik körüli dolgokról. Most megérkezett a Pestisrácok.hu tényfeltáró írása az üggyel kapcsolatban. Az írást terjes terjedelemben, változtatások nélkül közöljük.

2021. decemberében egy jobbikos disznóvágáson, Kocsord volt polgármestere, Földi István volt az, aki a Bors csütörtöki cikke szerint megpróbálta megerőszakolni párttársa, Szilágyi György huszonéves barátnőjét. Szilágyit a bulira meg sem hívták, mert Földi már eleve azt tervezte, hogy megpróbálja ott becserkészni a nőt – erről beszélt a PestiSrácok.hu-nak egy a Jobbikból már kilépett politikus.

Azt is állítja, hogy párttársa, Gyüre Csaba volt az, aki meghallotta a lány kiabálását, félrelökte az ajtót őrző Miskolczy Istvánt és betört a szobába, megakadályozva ezzel az erőszakot. A Bors robbantotta a hírt délelőtt. A lap azt állítja, hogy a botrányos ügyben született beadványokat, iratokat is megszerezte. A PestiSrácok.hu megtudta, mindezek ellenére Jakab Péter azért mentegeti Földi Istvánt, mert az fiktív szervezeteken keresztül biztosítja számára a kellő számú szavazatot, hogy a hétvégi tisztújításon újra elnökké válasszák.

A Bors cikke szerint kis híján nemi erőszakkal végződött a Jobbik 2020 év végi disznótoros bulija a Szabolcs-Szatmár megyei Ököritófülpösön. Szilágyi Györgyöt külön kérésére sem hívták meg, majd a vidéki házban a huszonnégy éves barátnőjének csapdát állítva, felcsalták és bezárták egy szobába. A „tettes” – írta a lap, meztelenre vetkőzött és megpróbálta megerőszakolni. A lap állítja, hogy az eseményen Jakab Péter is ott volt, de olyan erősen ittas állapotban, hogy talpra sem tudták állítani. A fiatal nő hazatérve a Jobbik etikai bizottságához fordult, de nem történt semmi, ezért feljelentést is tett. A Bors az elkövetőről annyit árult el, hogy korábban polgármester volt.

Először a Vadhajtások írta meg, hogy Földi István lehet az illető, aki korábban Kocsord polgármestere volt, majd a Mi Hazánk politikusa, Apáti István is Földinek szegezte a kérdést: mi köze van a történtekhez és a „szatmári fitness hétvégéről mi tud felidézni?”. Apáti István Gyüre Csabát is megnevezte, mint aki tudhat a dolgokról. Tőle azt kérdezte, mit látott és hallott, s a mandátum utáni sóvárgása, vagy a lelkiismerete kerekedik felül úgy, hogy egyébként neki is lánygyermeke van?

A PestiSrácok.hu-nak egy Jobbikból már kilépett politikus – aki azt kérte, a nevét ne írjuk le – megerősítette: Földi István próbálta megerőszakolni a nőt. Már régóta tetszett neki és előre eltervezte, többekkel meg is beszélte, hogy a szatmári bulin próbálja becserkészni, ezért Szilágyi György alelnököt, aki a nő párja volt, direkt meg sem hívták. Földi István mellesleg házas, egy kisgyermek édesapja.

Forrásunk szerint a mára szinte teljesen kivéreztetett Jobbik több tagja is tud a történtekről. Vannak, akik azért mert ott voltak, segítettek a „légyott” létrejöttében, többen pedig azért, mert komoly vitákat generált a pártban, hogyan kezeljék az ügyet. Informátorunk így érvelt:

Úgy tudom, a nő, illetve Szilágyi, amikor az etikai bizottságnál beadvánnyal éltek, ultimátumot adtak, meghatároztak egy végső időpontot, ám addig semmilyen elmarasztalás, felelősségre vonás nem történt, ezért büntetőfeljelentést tettek. 

A történteket a volt jobbikos politikus szerint nem véletlenül most szivárogtatták ki. Komoly belső harc van a pártban és közeledik a tisztújítás. Földi segíti Jakabot, hogy újra elnöknek válasszák, Jakab ezért is mosdatja a vélhetően szexuális bűncselekményt elkövető párttársát. Mivel a nyomozás már folyamatban van, állítólag forgatókönyvük is van arra, hogyan mentsék Földit. Ha a listás képviselők valamelyike visszaadná a mandátumát és azt Földi István kapná, azzal mentelmi jogra tenne szert.

 

Ennek tükrében máris értelmet nyer külső szemlélőnek is Varga-Damm Andrea április 4-i Facebook posztja:

Hajnalka, vedd fel a mandátumod. (Ezt csak az érti, aki ismeri a Jobbik belső viszonyait!)

A Magyar Nemzet korábban arról írt, hogy a belharcok miatt különös módon kialakult jelöltlistáról – három politikus kivételével – névtelen, ismeretlen emberek kerülnek pozícióba. Egyikük a közös ellenzéki lista 35. helyén szereplő Szabó Hajnalka, akinek a mandátumára a lap szerint többen is pályáznak.

Forrásunk szerint az is izgalmas történet, hogyan és miért osztották így a biztos befutó helyeket…

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató