2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Tíz év börtönt kapott a gyermekeket szexuálisan bántalmazó férfi

Jogerősen tíz év szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki három évvel ezelőtt két kiskorú lányt is szexuálisan bántalmazott.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy másodfokú ügyészségként sikeresen indítványozta a szexuális erőszakot elkövető szentesi férfival szemben kiszabott büntetés súlyosítását: jogerősen tíz év szabadságvesztésre ítélték. Az ügyben a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádirata alapján a Szegedi Törvényszék járt el első fokon.

Az elsőfokú bíróság ítélete szerint a férfi 2019-ben a testvére 6 éves leánygyermekét, aki ekkor a felügyelete alatt állt, egy elhagyatott szentesi temetőbe csalta, majd ott őt szexuálisan bántalmazta. A férfi ugyanebben az évben másik testvére 7 éves leányunokájával - a gyermek szüleinek lakásán - szintén szexuális cselekményt végzett.  

Az elsőfokú bíróság a férfit kétrendbeli szexuális erőszak bűntette miatt 9 év szabadságvesztésre ítélte és végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás vagy tevékenység gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kapcsolatba kerülhet - adta hírül az MTI.  

A másodfokon eljárt Szegedi Ítélőtábla az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, és a férfi büntetését 10 év szabadságvesztésre súlyosította - áll az ügyészségi közleményben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató