2022. október 02. - Petra
EUR : 421.41
USD : 428.57
Időjárás ikon19°11°

Több száz ukrán katonával végeztek az oroszok a napi beszámoló szerint

Repülőgépek és több száz ukrán katona megsemmisítéséről számolt be Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a csütörtök délelőtti hadijelentést ismertetve.

A tábornok szerint az orosz légierő nagypontosságú rakétái az éjszaka folyamán repülőgépeket semmisítették meg a Kirovohrad melletti Kanatovo katonai reptéren, emellett egy nagy lőszerraktárt Mikolajivban, a városhoz közeli Zsovtnyevében pedig egy üzemanyagtárolót. Ezen kívül likvidálták az ukrán fegyveres erők 17. önálló harckocsizó dandárjának előretolt parancsnokságát, négy élőerő- és a hadfelszerelés-összpontosulást, valamint elpusztítottak két katonai felszerelést tartalmazó raktárt egy Kramatorszk melletti katonai repülőtéren.

A légierő gépei 93 élőerő- és a hadfelszerelés-összpontosulásra, a rakétacsapatok két harcálláspontra, egy tüzelőállásban lévő tüzérségi ütegre, a Tocska-U taktikai rakétarendszer két indítóállására, a tüzérségi egységek pedig 32 parancsnoki állásra, öt lőszerraktárra, 403 erődítményre és élőerő- és a hadfelszerelés-összpontosulásra, valamint 51 ukrán tüzérségi állásra mértek csapást. A tábornok szerint a tüzérség több mint 600 "nacionalistát" és 61 egységnyi haditechnikát semmisített meg.

Az orosz légvédelem a Konasenkov által ismertetett jelentés értelmében lelőtt egy Szu-24-es harci gépet a Kígyó-sziget közelében, egy Szu-27-est a Herszon megyei Inhulec közelében és egy Szu-25-öst a Dnyipropetrovszk megyei Koseve falunál, valamint 14 drónt - köztük egy Bayraktar-TB2-t a Kígyó-szigetnél - és két Szmercs rakétát is. Az orosz katonai szóvivő összesítése szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 149 repülőgépet, 112 helikoptert, 726 drónt, 288 légvédelmi rakétarendszert, 2834 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 325 rakéta-sorozatvetőt, 1306 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 2646 speciális katonai járművet veszítettek.

(MTI nyomán)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató