2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Egy kramatorszki lőszerraktárat rakétáztak le az oroszok, végeztek 280 ukrán katonával is

Egy kramatorszki lőszerraktár megsemmisítéséről számolt be az orosz külügyi szóvivő.
 
Megsemmisítették az orosz légierő nagypontosságú levegő-föld rakétái az ukrán hadsereg nagy lőszerraktárát a kramatorszki Energomasszpecsztal üzem területén – jelentette be Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.



Orosz katonai elemzők szerint a Kramatorszk és Szlovjanszk birtoklásáért folytatott harcok döntő jelentőségűek a délkelet-ukrajnai Donyec-medence birtoklásáért folytatott küzdelemben – írja az MTI.

Konasenkov szerint a precíziós légi indítású rakéták emellett megsemmisítettek egy Tocska-U harcászati ballisztikus rakétarendszert a Zaporizzsja megyei Novotavricsevszke falu közelében, valamint 10 erődítményt, az ukrán fegyveres erők élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásait. A harcászati légierő és drónok 24 ukrán katonai létesítményre mértek csapást, a rakétacsapatok megsemmisítették egy ukrán Sz-300-as légvédelmi rakétarendszer indítóállását és öt élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulást.

A tüzérség hat harcálláspontot, három lőszerraktárt, 187 erődítményt, valamint 26 ukrán tüzérségi üteget semmisített meg. Konasenkov szerint mintegy 280 „nacionalista” ukrán vesztette életét és 41 egységnyi haditechnika pusztult el.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató