2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Kamu Geri: A Blaha Lujza téri zebrákra kifejezetten büszke vagyok

Változtatás nélkül közöljük az alkalmatlan főpolgármester legújabb Facebook-bejegyzését.

„Nem szoktam a lakájmédia minden mocskolódására reagálni, de ezúttal egy olyan ügyet rángatnak le a mocsárba, amely mindannyiunk közös ügye. Tartalmi és nem pártpolitikai vita, hogy a város kizárólag arról szól, hogy közlekedjünk vagy éljünk benne, hiszen a kormánypárti Vitézy Dávid is ünnepelte az új zebrákat a Blahán, amelyek egyébként érdemben nem befolyásolják az autós forgalmat. Most ugyanis azzal támadnak, hogy a felújítás alatt álló Blaha Lujza téren értelmetlen zebrákkal akadályozzuk a budapestiek közlekedését.

Tájékoztatásul mondom, hogy a zebrán közlekedő gyalogosok ugyanolyan budapesti polgárok, mint a villamossal, autóval vagy biciklivel a Nagykörúton közlekedők. A gyalogosok ugyanúgy megérdemlik, hogy akadálymentesen, egyszerűen és kényelmesen, a felszínen átjuthassanak egy forgalmas út egyik oldaláról a másikra, mint bárki más. A város közepén ez alapvető elvárás, a kérdés inkább az, hogy eddig miért űztük a gyalogosokat földalatti aluljárókba.

A Blaha Lujza téri zebrákra kifejezetten büszke vagyok, hiszen végre tettünk egy apró lépést a Rákóczi út élhetőbbé tételéért. A Blaha felújításának része a még hiányzó, negyedik zebra is, ezzel teljesen átjárható lesz a kereszteződés a felszínen is. További jó hír, hogy a budapestiek a közösségi költségvetés szavazásán már tavaly döntöttek egy további zebráról, ami az Astorián fog megvalósulni.

Egy dologban még a lakájmédiának is igaza van, szerintük a Blaha Lujza tér felújítása szimbóluma az új városvezetés munkájának. Ebben egyetértünk: A város egyik legelhanyagoltabb teréből egy ligetes, zöld, fákkal teleültetett találkozóhelyet hozunk létre, az új zebrákkal, akadálymentesítjük a Rákóczi út és a Nagykörút csomópontját és nyilvános mosdót is nyitunk a megújult téren.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató