2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Megérkeztek a jelölések a holnapi jobbikos tisztújítóra: lehetetlen levátani Jakabot

Szombaton tartja meg tisztújító kongresszusát a Jobbik Magyaroroszágért Mozgalom. A párt közölte, hogy bármely tagja indulhat az elnöki megbízásért. Belső szabályzataik alapján abból lehet azonban csak hivatalos elnöki jelölt, aki a beérkezett jelölések legalább 20 százalékát birtokolja.



A három induló közül csak Jakab Péter (79,48%) és Stummer János (20,08%) érte el a kívánt eredményt, míg a harmadik induló Nagy Rudolf a maga 0,42 százalékával kiesett a versenyből.

Az országos választmányi elnökségre ketten pályáztak. Ehhez szintén a jelölések húsz százalékát kellett megszerezni, ami csak Szabó Gábornak (87%) sikerült, Varga Zoltán Péter a jelölések 13 százalékát kapta – írja a 24.hu

Az országos alelnökjelentkezéshez már csak 10 százalékos támogatásra volt szükség, amit sokan képesek voltak "megugrani": Ander Balázs, Baucsek Rajmund, Dudás Róbert, Gyüre Csaba, Magyar Zoltán, Fazakas Attila, Lukács László, Kálló Gergely, Kvárik Anita, Salamon Gergő, Szilágyi György, Z. Kárpát Dániel. Ezen a fronton még lehetnek meglepetések a kongresszuson.

Jakab felkérésére Potocskáné Kőrösi Anita indul elnökhelyettesként. A politikusnak az induláshoz szükséges 15 százalékhoz képest 98 százalékos támogatást sikerült gyűjtenie.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató