2022. augusztus 16. - Ábrahám
EUR : 397.33
USD : 389.27
Időjárás ikon34°19°

Mi Hazánk: Jakab Pétert akár 5 évre is le lehetne csukni

A Mi Hazánk Mozgalom felajánlja, hogy jogi segítséget és fizikai védelmet nyújt annak a nőnek, aki a Jobbik rendezvényén vált szexuális erőszak áldozatává – jelentette ki Apáti István, a párt alelnöke pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Apáti István azt mondta, nem csupán Földi Istvánt, Kocsord egykori jobbikos polgármesterét terheli felelősség, hanem Jakab Péter pártelnököt is, aki szerinte megpróbálta eltussolni a botrányt, és párttársát is erre kívánta rábírni.

Ezzel Jakab Péter valószínűleg hivatalos személy által megvalósított bűnpártolást követett el, ami öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, egyben kizárja az országgyűlési mandátum birtoklását – vélekedett.

Azt mondta, a Mi Hazánk kivételesen felháborítónak tartja a Jobbik háza táján kirobbant szexuális botrányt, amelynek sértettje Szilágyi György jobbikos politikus élettársa, és személyesen is lelkiismeret-furdalást érez, mert az erőszak olyan személyhez köthető, akinek segítette politikussá válását. Ezért is kötelességének érzi, hogy véget vessen az elkövető politikai ámokfutásának – fűzte hozzá. Apáti István kitért arra, hogy Jakab Péter elnöki kampányának egyik zászlóvivője és hű fegyverhordozója volt Földi István, de a pártelnök mellett Gyüre Csaba volt jobbikos országgyűlési képviselőnek is színt kell vallania arról, hogy mit tapasztalt ezen a 2021. decemberi éjszakán.

Jakab Pétert azt sem menti a felelősség alól, hogy a cselekmény időpontjában ő gyakorlatilag totálkáros, sebezhetetlen részegen hevert valahol ott a disznótor környékén, hiszen másnap reggel neki tudni kellett, hogy mi történt

– fogalmazott Apáti István. Úgy értékelt: a botrány az egész szélsőbaloldal ügye, és rávilágít arra, hogy a Mi Hazánk az egyetlen valódi ellenzéki párt. Csütörtökön a Bors írt arról, hogy erőszakos nemi közösülés kísérlete történt egy vidéki jobbikos rendezvényen tavaly decemberben. Későbbi sajtóhírek Földi Istvánt nevezték meg elkövetőként.

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató