2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Bedurran az időjárás: jövő héten eléri a 30 fokot

Hétfőn, kedden és szerdán is napos időre számíthatunk, majd csütörtökön már a harminc fokos strandidő is ideér.

Hétfőn többórás napsütés mellett a déli óráktól egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés. Délután szórványosan – nagyobb számban a Dunántúlon még előfordulhat zápor, zivatar. A hőmérséklet 20 és 27 Celsius-fok közé emelkedik napközben – írja a met.hu.

Kedden is sok napsütés várható , aznap már számottevő csapadék nem valószínű. Délután 20 és 27 Celsius-fok közti értékeket olvashatunk majd le a hőmérőkről.

Szerdán fátyolfelhők érkezhetnek az ország fölé, valamint néhány gomolyfelhő is képződhet napközben, de az ország legtöbb részén több órára kisüt majd a nap. Csapadék szerdán sem várható, a napközbeni hőmérséklet pedig 23 és 29  Celsius-fok között alakul.

Csütörtökön sok napsütés mellett néhol gomolyfelhők képződnek majd, de a csapadéknak kevés lesz az esélye. 

A hajnali 10-17 Celsius-fokról napközben 25-30 fokig melegszik a levegő.

Pénteken hullámzó frontrendszer közelítheti meg az országot, emiatt megnő a bizonytalanság: a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában több órára kisüthet a nap, de helyenként már előfordulhat zápor és zivatar. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik a délnyugati, nyugati szél, a délutáni órákban viszont pénteken is 23-30 Celsius-fokot mutathatnak a hőmérők.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató