2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Nancy Pelosi: Putyin arra késztette a katonáit, hogy gyermekeket erőszakoljanak meg

Az amerikai házelnök szerint Putyin ahelyett, hogy háborút vívna, civilek ellen harcol.

Az amerikai törvényhozás alsóházának demokrata elnöke, Nancy Pelosi interjúban elmondta, támogatja Joe Biden amerikai elnök javaslatát,

hogy Oroszország felkerüljön a terrorizmust támogató országok listájára,

mivel az orosz elnök, Vlagyimir Putyin egy atomhatalom vezetője, és Oroszország egy olyan ország, amely megtámadott egy másikat, és nukleáris fegyverek bevetésével fenyegetőzik.

„Az orosz elnök saját katonáit erőszakos cselekményekre késztette, például arra, hogy gyermekeket erőszakoljanak meg – tizenegy éves kislányokat, többször is, az anyjuk szeme láttára vagy az anyjukat erőszakolják meg a gyermekek szeme láttára. Gyermekeket rabolnak el, elrabolják és elküldik őket” – mondta Nancy Pelosi.

„Emiatt vagyok a Kongresszusban – a gyerekek, illetve az erőszakos cselekedetek miatt, amelyek kívül esnek a civilizált emberi viselkedés körén” – folytatta a képviselő, közben Putyint gyávának, Zelenszkijt pedig hősnek nevezte.

Az amerikai politikus szerint

Putyin ahelyett, hogy háborút vívna, civilek ellen harcol. Gyermekek ellen harcol”.

„Ezt használja háborús fegyverként. Úgy gondolom, hogy mindenképpen fel kellene kerülnie a terrorista államok listájára Oroszországnak, és remélem, hogy ez meg is fog történni. Már egy ideje szorgalmazom ezt a lépést, és úgy gondolom, hogy az elnök saját belátása szerint ezt meg is teheti” – fogalmazott a házelnök.

 

(Mandiner)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató