2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

"A NATO gyilkos"; "Pokolba Bidennel!" - felvonulást tartottak Veronában

Az olaszok a NATO beavatkozását kritizálták az ukrajnai eseményekkel kapcsolatban.

Verona lakói a NATO ukrajnai válságba való beavatkozása ellen tüntettek - jelentette a Verona Sera című helyi lap. A tüntetőkkel készült videót a 360 TV csatorna tette közzé.

A média szerint a Verona Freedom Committee mozgalom a Piazza Arsenale téren gyűltek össze, a felvonulók a "NATO... provokációra készült" és "pokolba Bidennel" jelszavakkal hívták fel magukra a figyelmet. A felvonulás szervezői szerint az Ukrajnában történtekről szóló tudósítások egyoldalúak, ami arra késztette a "Veronai Szabadság Bizottságot", hogy véleményt nyilvánítson.

"Több hete nincs egyértelmű álláspontunk (olaszoknak - a szerk.) az ukrajnai konfliktussal kapcsolatban. <...> Ezt a NATO vezetésével manőverező nyugati erők szervezik, vezetik és támogatják. A NATO lemészárolja az ukrán népet. A vazallus kormányok pedig engedelmeskednek. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a dolgokat a nevükön nevezzük, ahogy vannak" - mondták a gyűlés szervezői.

A Verona Sera cikke azt is közölte, hogy a Veronai Szabadság Bizottság korábban nyílt levelet küldött az orosz nagykövetségnek, amelyben a mozgalom kifejezte, hogy nem ért egyet az olasz kormány azon döntésével, hogy fegyvereket küldjön Ukrajnába.

Néhány nappal ezelőtt Mario Draghi olasz miniszterelnök azt mondta, hogy Róma 800 millió euróra emeli a Kijevnek nyújtott támogatást, és már eddig is mintegy 500 millió eurót különített el az ukrán menekültek támogatására. Az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások mennyisége és konkrét paraméterei titkosítva vannak.

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató