2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Medvegyev: Európát a kommunizmus szelleme kísérti

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese szerint Európát a kommunizmus szelleme kísérti, mivel a gazdag országok másokkal akarják megfizettetni az orosz gáz árát.



"A kommunizmus kísértete végleg visszakúszott Európába. Legalábbis ezt állítja a média. A különböző forrásokból gázzal ellátott kövér európaiak kénytelenek lesznek osztozni a szegény, de büszke emberekkel, akik nem akarnak rubelben fizetni Oroszországnak az üzemanyagunkért" - írta Medvegyev a Telegram-csatornáján.

"Jól van, jól van, a két Karl - Marx és Kautsky - méltó örökösei. Ezzel egy időben bevezetik az energiafogyasztás adagolását, majd nemsokára jönnek az élelmiszerjegyek" - tette hozzá.

Korábban a Pais című spanyol lap arról számolt be, hogy az Európai Bizottság május 18-án olyan tervet kíván elfogadni az orosz gázszállítások esetleges hirtelen leállása esetére, amelynek értelmében az egyéb ellátási forrásokkal rendelkező tagállamoknak meg kell osztaniuk az üzemanyagot az ellátáskieséssel érintett országokkal. Az újság szerint Brüsszel energiaadagolást ír elő, ami elsősorban az ipart érinti majd, hogy az ellátási problémákkal nem küzdő országok vállalatai ne kerüljenek versenyelőnybe azokkal szemben, akiket az ellátási zavarok érintenek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató