2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

FeGyőr első felszólalása: ezt a parlamentet nem lehet tisztelni

A momentumos Fekete-Győr András először szólalt fel, és azt mondta, sokakkal együtt szeretné, hogy tényleg tisztelni lehessen a Országgyűlést. Ugyanakkor szerinte azokat nem lehet tisztelni, akik kiüresítik a parlamentet, „ez egy megtépázott tekintélyű parlament, de parlament, ahol a mindennapi életünket meghatározó törvények születnek”. Szerinte itt minden fekete-fehér, az egyik oldal mindent megszavaz, a másik mindent leszavaz, „ebben nincs mit tisztelni”, mondta.

Fekete-Győr szerint tényleg nőtt a gazdaság és a munkahelyek száma, de az európai pénzek támogatásával. A Momentum pedig támogatni fog minden olyan javaslatot, ami a magyar emberek érdekeit szolgálja, de közben el fogják mondani, „milyen mulasztások és bűnök történtek” például az oktatás vagy egészségügy területén, hiszen „ellenzék vagyunk”.

A momentumos hazaáruló szerint Magyarország „túsza” Oroszországnak, de ő olyan országért akar dolgozni, ahol szabad a sajtó, és senki nem annyit ér, amennyije van. Azt mondta, nem vette volna fel a mandátumát, ha nem hinne abban, hogy az Országgyűlés visszaszerezheti a tiszteletét.

Dömötör Csaba államtitkár erre úgy reagált, a Momentum volt az, aki bojkottálni akarta az alakuló ülést, és feltételeket fogalmazott meg azért, hogy egyáltalán bejöjjenek dolgozni a parlamentbe. Ezután javasolt pár dolgot a Momentumnak: ha jöhetne az országba olimpia, akkor ne abból reméljenek politikai hasznot, hogy ezt a tervet összezúzzák, és ne akarjanak fegyvereket küldeni abba a szomszédos országba, ahol épp háború dúl. És ha nem értenek egyet a kormánnyal, akkor ne dobjanak füstgránátot a tüntetőkre, mondta Dömötör, aki szerint

a Momentum egy „egyfajta DK-s ifjúsági tagozat”.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató