2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Feljelenti a Datadat az egész jobboldali sajtót

Szerintük lejárató kampányt vezetett ellenük a sajtó, a Bajnai-féle cég állítja, nem folytattak tiltott adathalászatot.

„Az index.hu irányításával kezdődött, majd a Mediaworks és a közmédia által továbbvitt lejárató kampány kiindulópontjában az a minden alapot teljes mértékben nélkülöző állítás állt, hogy a Datadat millió számra küldött ki kéretlen SMS üzeneteket választópolgároknak az ellenzéki kampány megbízásából. Ez az állítás nem igaz, a Datadat ilyet nem tett és nem is működött közre ebben” – derült ki a cégcsoport hivatalos oldalán közzétett közleményből.

A kiadvány azzal folytatódik, hogy „éppen ezért, egy tudatos, központilag szervezett rágalmazási kampány gyanúját veti fel, hogy napról napra újabb és újabb propagandacikkek jelentek meg ezt a hamis állítást sulykolva, miközben soha semmilyen formában nem volt a Datadatnak köze az ominózus SMS-kampányhoz és ezt nyilván a szerzők is tudták”.

Majd hozzátették, „ha esetleg nem tudták volna, akkor megkérdezhették volna a cégünket, amit soha nem tettek meg vagy akár elolvashatták volna a cégünk honlapjára kikerült cáfolatot, hiszen annak idején

a Datadat cégcsoport részletes közleményben számolt be arról, hogy milyen tárgyi, tényszerű tévedésekre alapozták a rágalmazó hadjáratot”.

„Ugyanakkor a megjelent cikkek száma, a lejárató kampány szervezettsége és intenzitása könnyen alakíthatta ki azt a látszatot, hogy a Datadat illegális és etikátlan tevékenységet folytat” – hívták fel a figyelmet.

A közlány kitér arra, hogy „ezzel szemben a tény az, hogy a Datadat egy nemzetközi cégcsoport, ügyfeleinek a döntő része nem magyarországi. Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt 6 év során sikerült felépítenünk egy nemzetközileg is eredményes vállalkozást:

a cég a rövid idő alatt egy magyar kisvállalkozásból Európa egyik meghatározó kampánytechnológiai cégévé nőtte ki magát,

árbevételének döntő részét nem magyar ügyfelektől szerzi, és az Egyesült Királyságtól Hollandián és Németországon át az Európai országok meghatározó részében rendelkezik önálló megbízásokkal”.

Megtették a szükséges jogi lépéseket

„Az elért sikereink és jó üzleti hírnevünk védelme érdekében, ígéretünknek megfelelően, megtettük a szükséges lépéseket. A Datadat csoport érintett társaságai valamint az érintett magánszemélyek

feljelentést tettek jogi képviselőjükön keresztül ismeretlen tettesek ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás alapos gyanúja miatt az illetékes bíróságon,


a mindösszesen 29 internetes hírportál által sorozatosan megjelentetett cikkekben leírt, valamint 2 országos TV csatorna híradójában elhangzott, a becsületük csorbítására alkalmas hamis tényállítások miatt” – húzták alá.

„Addig is, amíg az igazságszolgáltatás végzi a dolgát, az ezzel foglalkozó sajtómunkások figyelmét felhívjuk a legelemibb újságírói normák betartására, az érintett felek megkérdezésére, a rendelkezésre álló álláspontok és tények figyelembevételére” – zárta a cégcsoport a közleményt.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató