2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Kocsis Máté: Tizenkét év alatt a baloldal eljutott Gyurcsány Ferenctől, Gyurcsány Ferencig

– Az új parlamenti ciklus első felszólalásában azzal illendő kezdeni, hogy megköszönjük a magyar állampolgároknak, hogy részt vettek a választáson – rögzítette a parlamentben Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője a napirend előtti felszólalásban kiemelte: példátlan sikerként értékelhető, hogy hárommillió-hatvanezren szavaztak a kormánypártokra.

Számunkra ez nem ok az elbizakodottságra, hanem alázatot, munkát és szolgálatot kell hogy jelentsen. Mi erre vállalkoztunk, és arra, hogy a magyar érdekeket megvédjük – rögzítette Kocsis, majd megjegyezte, hogy a parlamenti választások előtti kampány is e köré csoportosult.

Háború vagy béke


– húzta alá a frakcióvezető. Mint mondta, nem tudják, hogy mi történik a baloldalon, de régóta figyelik a folyamatokat. 

– Arra, hogy felelőtlen nyilatkozatokkal belesodorták volna hazánkat a háborúba, az emberek ítéletet mondtak 

– jegyezte meg a kormánypárti politikus. Továbbá Kocsis szerint arra már kevesebb magyarázat van, hogy a választások után miért követelték még mindig egyes baloldali politikusok a fegyverszállítmányokat, ami lényegében ugyanúgy belesodorná Magyarországot a háborúba. – Sokan még mindig a brüsszeli érdekeket tartják szem előtt, fel sem merül bennük, hogy vajon mi lehet a magyar érdek – állapította meg a frakcióvezető.

– Egyetlen győztes van a baloldal listáján, ez pedig Gyurcsány Ferenc 

– húzta alá a frakcióvezető, kiemelve: a baloldali pártok frakciói közül szinte mindegyiknek megfeleződött vagy stagnált a létszáma, miközben a Demokratikus Koalíció szinte megkétszerezte a mandátumainak a számát.

Tizenkét év alatt a baloldal eljutott Gyurcsány Ferenctől, Gyurcsány Ferencig

– tette hozzá. A frakcióvezető arról is beszélt, hogy a Demokratikus Koalíció mellett a többi baloldali párt a DK tagozatának tekinthető.

Van egy zöld tagozat, az LMP formájában, egy ifjúsági tagozat a momentumosokkal, van egy fasiszta tagozat a Jobbikkal, van egy nosztalgiatagozat a szocialistákkal és egy tengerentúli tagozat a Párbeszéd frakciójával

– jegyezte meg Kocsis Máté.

Válaszában Rétvári Bence szintén megköszönte azoknak a választók támogatását, akik a kormánypártokra szavaztak. Emellett az államtitkár emlékeztetett, hogy a kampányban milyen fenyegetések hangzottak el a baloldal részéről, amiből a magyarok nem kértek.

A baloldalnak nem volt más üzenete, csak az, hogy itt vannak a kommunistáktól a fasisztákig, és gyűlölik a jobboldalt – húzta alá Rétvári. A politikus megjegyezte, hogy a gyermekvédelmi népszavazáson is a magyarok többsége egy irányba szavazott, hogy megvédjék a gyermekeket az LMBTQ-propagandától, továbbá vegyék figyelembe a magyar emberek véleményét.

Ma a baloldalon annak van frakciója, akinek Gyurcsány Ferenc azt biztosította – reagált Rétvári Bence

(HírTV)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató