2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

„Nagyon tévednek” – Brenner Koloman szerint erősödött a Jobbik

A jobbikos képviselő sajátos magyarázatot talált arra, miért nem kudarc, hogy 26 főről 10 főre zsugorodott a Jobbik frakciója.

Brenner Koloman volt az ATV Start vendége, ahol a Jobbik tisztújító kongresszusáról kérdezték. Ismeretes: az elnök Jakab Péter maradt, aki beszédében elismerte: elvérzett az előválasztáson, nem sikerült a kormányváltás, és az egyetlen eredmény, amit fel tud mutatni az, hogy még mindig létezik Jobbik.

Brenner Koloman: Tévednek

Brenner nem válaszolt a műsorban feltett első kérdésre: hogy mégis mire gondolhatott Stummer János, Jakab Péter kihívója, amikor arról beszélt: az elmúlt két évben nem Jakab vezette a pártot. 

Helyette arról kezdett beszélni, hogy

szerinte „tévednek” azok, akik a 2018-as választási eredményekhez viszonyított óriási amortizációt kérik számon a Jobbikon,

ő inkább abból indulna ki, hogy Jakab Péter még 6 százalékos pártként vette át a Jobbik vezetését Sneider Tamástól. 

A műsorvezető erre felvetette, hogy a Jobbik frakciója mégiscsak zsugorodott: 2018-ban, önállóan induló pártként 26 főt juttattak a parlamentbe, 2022-ben viszont már csak 10 fős lett a párt frakciója. Brenner erre csak elismételte, hogy nem a 2018-as eredményekhez kell mérni a párt teljesítményét. 

A politikus aztán elmondta, hogy az előválasztás nem kedvezett a Jobbiknak, mert számos „kistelepülési szavazójuk” így el sem tudott menni szavazni, ezen felül pedig a választókörzetekből is a „legnehezebbeket” kapták.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató