2022. július 04. - Ulrik
EUR : 398.74
USD : 381.24
Időjárás ikon35°21°

Önbíráskodás miatt ismét börtönbe kerülhet Tasnádi Péter

Ismét vádat emeltek a közismert vállalkozó – Tasnádi Péter – ellen, aki hat évet kaphat, amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz. A csoportosan elkövetett önbíráskodást a vádirat szerint tavaly Jászalsószentgyörgyön követte el többedmagával–írja a Magyar Nemzet. 

Ügyészségi közlemény szerint a Jászberényi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat azzal a jászalsószentgyörgyi férfival – és négy társával – szemben, aki verőlegényekkel fenyegetőzve, egy büntetett előéletű budapesti férfi – Tasnádi Péter – segítségével akarta rendezni volt feleségével fennálló pénzügyi vitáját. A vádirat szerint a 45 éves férfi tavaly január közepén a közösen lakott jászalsószentgyörgyi otthonukban azzal fenyegette meg volt feleségét, hogy verőlegényeket fogad ellene, és az összes pénzét arra fogja áldozni, hogy tönkretegye őt, ha a házzal kapcsolatos, jogosnak hitt pénzbeli követeléseit nem teljesíti.

A férfi pár nap múlva tettekre váltotta volt párjának tett kijelentéseit. Felhívott egy 72 éves budapesti, korábban zsarolás és önbíráskodás miatt büntetett férfit, és megbízta őt azzal, hogy fizetség ellenében segítsen neki követeléseit kikényszeríteni. A vád szerint a megbízott férfi a magyar alvilág egyik legismertebb alakja, aki kisebb megszakításokkal összesen 16 évet töltött börtönben többek között önbíráskodás, súlyos testi sértés, adócsalás, zsarolás, lőfegyverrel visszaélés és bűnszervezetben elkövetett emberölés kísérlete miatt.

NÉGY „FÉRFI” EGY NŐ ELLEN

A volt férj által megbízott férfi tavaly április 24-én a déli órákban három termetes, sportos testalkatú, húszas éveiben járó férfi kíséretében odautazott a jászsági településre. Amikor a vitás ingatlanban lakó hölgy meglátta a négy férfit a háza előtt, azonnal rádöbbent, hogy volt férje beváltotta ígéretét, mert az autóból kiszálló 72 éves férfiben egy olyan személyt ismert fel, akit korábban bűnügyi híradásokban látott.

A nő félelmét tovább fokozta, hogy ez a férfi arra utasította háromfős kíséretét, hogy álljanak a ház bejárata elé, és senkit ne engedjenek be oda, amíg ő a volt férjjel és a sértett hölggyel rendezi a vitás anyagi kérdéseket. A nő azonban továbbra sem akart fizetni, ezért a férfi magára hagyta őt és a volt férjét, de távozása előtt nyomatékosan kijelentette, hogy hamarosan visszajön, mert „a mai napon itt egyezségnek kell születnie”.

PÉNZT CSIKARTAK KI MEGFÉLEMLÍTETT NŐTŐL

A férfi kis idő múlva vissza is ment a társai által őrzött házba, és ismét felszólította a sértett hölgyet az „egyezségkötésre”. A nő az általa bűnügyi hírekből ismert férfitól és háromfős kíséretétől való félelmében beleegyezett abba, hogy havi ötvenezer forintot fog fizetni volt férjének azért, hogy lemondjon a házassági bontóperükben a ház egyik szobája vonatkozásában neki ítélt kizárólagos használati jogról. Miután a hölgy a rákényszerített egyezség alapján az első havi ötvenezer forintot kifizette, a volt férje által megbízott férfi és emberei távoztak az ingatlanból.

BÖRTÖNBÜNTETÉST SZORGALMAZ AZ ÜGYÉSZSÉG

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a 72 éves, büntetett előéletű Tasnádi Péterrel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztést szabjon ki. Az ügyészi indítvány alapján a vádlott – amennyiben beismeri a bűncselekmény elkövetését – hat év börtönben letöltendő szabadságvesztésre számíthat.
Tasnádi Pétert a Terrorelhárítási Központ kommandós egysége fogta el a jászsági eset után. A büntetett előéletű férfi a történteket – saját szemszögéből – egy tévéműsorban is elmesélte, illetve a saját videóblogján is beszámolt róla. Szerinte nem követett el bűncselekményt, csak közreműködött a vitás helyzet feloldásában.

 

(Magyar Nemzet)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató