2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Elon Musk visszaengedné Donald Trumpot a Twitterre

Elon Musk visszaállítaná Donald Trump korábbi elnök, letiltott Twitter fiókját, miután lezárult a cég megvásárlásával kapcsolatos összes megállapodás – írja a CNN. Musk „hibának” nevezte a Twitter 2021 januárjában meghozott döntését a korábbi elnök tiltásával kapcsolatban:

„Azt gondolom, hogy nem volt helyes letiltani Trumpot, szerintem hiba volt.”

„Megszüntetetném az állandó tiltást. De ez csak az én véleményem, viszont szeretném tisztázni, hogy Jack Dorsey (Twitter-alapító) is osztja azt a véleményt, hogy a jövőben nem szabadna állandó tiltásokat alkalmazni” – mondta Musk.

A milliárdos egy autóipari konferencián elhangzott nyilatkozata az első nyilvános elismerése annak, amit sokan vártak azóta, hogy Musk bejelentette: 44 milliárd dollárért felvásárolja a közösségi média felületet.

Egyébként korábban már jelezte Trump, hogy nem kíván visszatérni a Twitterre, marad a saját közösségi oldalán, a Truth Social-on.

Donald Trump volt amerikai elnök fiókját 2021 januárjában, először csak 12 órára függesztette fel a Twitter, mivel miközben hívei betörtek a Capitoliumra, három posztjával is "megszegte az online platform szabályzatát" - legalábbis ezzel a dumával indokolták a súlyos cenzúrát. A rövidebb tiltást követően az elnök újra posztolni kezdett, ezek közül pedig két tweetet is szabálysértőnek ítéltek meg a Twitter kezelői, ez végül az örökös tiltáshoz vezetett.

Ahogy arról korábbi cikkünkben is írtunk, Elon Musk a dollármilliárdos egy rendkívül érdekes konstrukcióban vásárolta meg a Twittert, ha pedig nem akarja elégetni benne a pénzét, akkor számára is gazdaságos befektetést kell csinálnia a magánkézbe kerülése előtt masszívan veszteséges cégből. Több érdekes ötlettel is előállt már, többek közt felvetette azt is, hogy a kormányok és a vállalatok fizessenek a Twitterért.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató