2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Jakab: „Jakab Péter él, és élni is fog, a pártjával együtt”

Interjút adott a Telexnek a Jobbik frissen újraválasztott elnöke, a beszélgetés során sok minden más mellett szóba kerül a választási vereségben való személyes felelősség kérdése és a Jobbik berkein belül a napokban kirobbant nemi erőszak botrány is.

Jakab Péter él, és élni is fog, a pártjával együtt – mondta a Jobbik újraválasztott elnöke a Telexnek arról, hogy a mi hazánkosok már eltemették a pártot.

Jakab az interjú során sokáig próbálta elkerülni, hogy bármilyen jellegű személyes felelősséget kelljen vállalnia a választási vereségért, de végül sokadjára, némi Márki-Zay Péterezés után nagy nehezen annyit hajlandó volt elismerni, hogy talán többet kellett volna foglalkoznia a Jobbik építésével, hogy meg tudják szólítani a vidéki szavazókat.

Jakab a Jobbikot az egységes ellenzék egyetlen jobbközép, keresztényszociális pártjának tartja és ez szerinte az a pont, ami a Jobbik egyedi színét adja a szövetség többi platformjához képest. Az interjú során felmerült a Mi Hazánkkal kapcsolatos kényes viszony is, Jakab szerint nem foglalkoznak egymással, ő a maga részéről a Fidesz ügynökeinek tekinti T. Lászlóékat, ugyanakkor a Mi Hazánk által felkarolt, régi Jobbikos programpontokkal kapcsolatban, mint a mentelmi jog eltörlése, vagy a pedofilok kémiai kasztrációja már kevésbé volt elutasító. Jakab Péter szerint csak az számít, hogy ki milyen törvényjavaslatot tesz le az asztalra, mint fogalmazott: „Nem óvodában vagyunk, hogy csípőből borogassuk az asztalt.”

Szóba került a Jobbik berkein belül a napokban kitört botrány is, miszerint Szilágyi György volt alelnök élettársát egy vidéki jobbikos rendezvényen meg akarta erőszakolni a párt egy korábbi polgármestere. Jakab ebben a kérdésben értetlenségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Szilágyi miért nem fordult azonnal a hatóságokhoz. Nem tartotta elfogadhatónak Szilágyi azon érvelését, hogy a kampány idején nem akart ártani a pártjának, majd elmondta azt is, hogy nagy valószínűséggel megválnak Szilágyi Györgytől, mivel bizonyítani tudja, hogy politikustársa a Jobbik belső kommunikációját kiszivárogtatta a párttal szemben nem túl barátságos Varga-Damm Andreának. Az nem derült ki, hogy Jakab miként tett szert erre a bizonyítékra és hogy pontosan mi volna az.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató