2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A Fidesz-frakció női politikusai elítélik a jobbikos nemierőszak-botrányt

„A zaklatás minden formáját – pártpolitikától függetlenül – elítéljük és együttérzünk az áldozattal” – írták közleményükben.

„Nemrég látott napvilágot, hogy a Jobbik egyik politikusa a gyanú szerint szexuálisan zaklatta a párt egyik munkatársát. A zaklatás minden formáját – pártpolitikától függetlenül – elítéljük és együttérzünk az áldozattal” – erről írtak pénteki közleményükben a Fidesz új parlamenti frakciójának női tagjai.

A Varga Judit hivatalos közösségi oldalán megosztott bejegyzésben az áll: „azt ugyanakkor elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Jobbik vezetése Jakab Péterrel az élen a kezdetektől tudott az esetről, azonban az áldozat védelme helyett csak azzal foglalkozik, miként mentse meg az elkövetőt a következményektől”.

A Jobbik szerint egyből cselekedtek

A Bors múlt hét csütörtökön írta meg, hogy a Jobbik tavaly év végi, vidéki eseményén, ahol kizárólag a párt vezető politikusai vettek részt, egy korábbi, meg nem nevezett polgármester bezárta egy szobába, majd megpróbálta megerőszakolni Szilágyi György Jobbik-alelnök élettársát, majd az eseményt a lap információi szerint a pártvezetés megpróbálta eltussolni. A Jobbik későbbi közleménye a nemi erőszak kísérletének tényét nem tagadta, csak azt, hogy megpróbálták volna elhallgatni az ügyet, majd egy újabb közleményben úgy fogalmaztak: 

„Az állítólagos eset, amiről beszélünk 2021 decemberében történt. A helyszínen tartózkodók semmilyen erőszakos cselekményt nem láttak, feléjük jelzés sem érkezett. Ha történt volna ilyen, azonnal hatósági eljárást kezdeményeztek volna. Most, közel fél évvel a történtek után [...] az érintett hölgy etikai eljárást kezdeményezett az ügyben, amit a párt azonnal el is indított, erről pedig az érintettet tájékoztatta is a bizottság. Emellett Jakab Péter azt tanácsolta Szilágyi Györgynek, ha bármi ilyet tapasztaltak, akkor ne pusztán etikai bizottsághoz forduljanak, hanem a nyomozati szervekhez is, hisz érdemi megállapítást ők tudnak tenni az ügyben. Erre Jakab Péter ígéretet is kapott.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató