2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Hajnal Miklós elindul a Momentum elnöki posztjáért

„Felelősségérzetem pedig azt diktálja, hogy jelentkezzek a párt elnöki tisztségére” – fogalmazott Hajnal.

„Kedves Támogatóim! A Momentumos tagtársaimnak illett elsőként, de szeretném nektek is elmondani: elindulok a Momentum elnöki tisztségéért” – jelentette be közösségi oldalán Hajnal Miklós, aki jelenleg is a párt elnökségi tagja, országgyűlési képviselője. 

Döntését úgy indokolta: azzal, hogy Donáth nem indul újra az elnökségért, gyökeresen új helyzet állt elő a Momentumban. „Egy hete még nem gondoltam, hogy ilyen bejegyzést fogok írni, nem is készültem erre a szerepre.

Az új helyzetben viszont sokan megkerestetek, buzdítottatok, a tenni akarásom és a felelősségérzetem pedig azt diktálja, hogy jelentkezzek a párt elnöki tisztségére”

– fejtette ki.

Szerinte sokan most tényleg a Momentumban látják az egyetlen reménysugarat, „mi új parlamenti szereplőként új irányt is mutathatunk az ellenzéki oldalnak. Hiszek a közösségemben, és abban, hogy a Fidesz leváltásához egy erős és meghatározó Momentumra van szükség az ellenzéki térfélen”. 

Donáth Anna, a párt jelenlegi elnöke a közelmúltban jelentette be, hogy nem indul újra a Momentum elnöki pozíciójáért, mégpedig azért, mert gyermeket vár. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató