2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Liberális diktatúra: Petry Zsolt még mindig munkanélküli

Még tavaly áprilisban menesztették Petry Zsoltot, miután véleményt fogalmazott meg a Magyar Nemzetnek adott interjújában a szivárványcsaládokkal kapcsolatban. Az edző ellen indított “progresszív lincselés” nem csak a munkahelyébe, de potenciálisan a karrierjébe is került, Petry ugyanis még hónapokig munkanélküli maradhat a liberális bosszúhadjárat következményei miatt.

Továbbra sincs munkája a Bundesligában szereplő Hertha BSC korábbi kapusedzőjének, Petry Zsoltnak, akit tavaly áprilisban menesztettek a berliniek, miután politikai véleményt fogalmazott meg a Magyar Nemzetnek adott interjújában – írta meg a Nemzeti Sport. A lap hozzátette, hogy az 55 éves magyar szakember perben áll a klubbal, de csak szeptemberben kezdődnek a tárgyalások.

Azt hittük, néhány héttel később el is kezdődik a per, de szeptember elsejére tették. Ilyet még az ügyvédem sem élt meg tizenkét éves praxisa során. Így most újabb fél évig munkanélküli leszek. Ugyanis, a német szabályok szerint, ha bárhol elhelyezkedem, akár csak egy barkácsáruházban, akkor vége a pernek. Rengeteg pénzről van szó. Most ötvenöt éves vagyok, s még tizenkét évem van a nyugdíjig. Ha azt vesszük, hogy a Herthánál határozatlan idejű szerződésem volt, akkor tizenhárom évnyi pénzemre is igényt tarthatok

 

– nyilatkozta Petry a Blikknek. A volt kapusedző jelenleg Hoffenheimben él, ahol beiratkozott egy intenzív angol nyelvtanfolyamra, gondolva, hogy a per után nem lesz könnyű elhelyezkednie Németországban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató