2022. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 386.01
USD : 367.73
Időjárás ikon27°10°

Magyarország is vonzza a biztonsági okokból kivándorló franciákat

Kik azok, akik önkéntes száműzetésbe vonulnak, mert már nem ismernek rá Franciaországra? Miért nem érzik biztonságban magukat, s melyek a leginkább preferált célországok? A Le Figaro cikke Magyarországra, Portugáliába, Görögországba és Izraelbe kivándorló emberek, családok történetét vizsgálva keres választ ezekre a kérdésekre. Gyilkosságok, rablások, erőszakos iszlamizmus; a számos kiváltó ok közös nevezője a biztonság hiánya és az ország hanyatlásának megélése – olvasható a Híradó honlapján.

 

Lányok, akiket az utca közepén erőszakolnak meg, kamaszok, akikkel egy késszúrással végeznek; rendőrök, tűzoltók, akiket megtámadnak, lakótelepek, amelyek kigyulladnak; egy tinédzser lány,

Mila, aki az iszlamista szélsőségesek életveszélyes fenyegetései miatt állandó rendőri védelem alatt áll; egy Algériából Franciaországba költözött nő, akit férje az utcán, elevenen égetett el, mert az asszony úgy akart élni, mint a franciák.

Magyarországnak is megvan a maga vonzereje – írja a lap. „Az egész Orbán Viktor 2017-ben elhangzott mondatával kezdődött: »Természetesen beengedjük az igazi menekülteket: a németeket, a hollandokat, a franciákat, az olaszokat, a terrorizált politikusokat és újságírókat«.” A lap cikkéből kiderül: valóban vannak Magyarországon hazájukból menekülni kényszerült keresztények, akik itt akarják megtalálni azt az Európát, amelyet otthon elvesztettek.

Almássy Ferenc, a Visegrád Post konzervatív hírportál főszerkesztője rendszeresen kap „információkéréseket” a Magyarországra letelepedni szándékozó franciáktól.

 

(Híradó)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató