2022. július 07. - Apollónia
EUR : 409.98
USD : 400.21
Időjárás ikon27°14°

A NATO az ukránok eurovíziós győzelméről: „Ez egy üzenet Putyinnak”

Mircea Geoana, a NATO főtitkár-helyettese gratulált Ukrajnának az Eurovíziós diadalhoz, és azt mondta, hogy a győzelem üzenet Vlagyimir Putyinnak. Geoana Ukrajna Oroszország elleni harcával és a szövetség Kijevvel való szolidaritásával kötötte össze az ukrán csapat, a Kalush Orchestra eurovíziós győzelmét.

- Szeretnék gratulálni Ukrajnának az Eurovíziós verseny megnyeréséhez. És ezt nem könnyen mondom. Mert tegnap láthattuk, hogy Európa-szerte és Ausztráliában hatalmas köztámogatást kapott a bátorság. Természetesen a dal gyönyörű volt, gyönyörű - mondta a NATO főtitkár-helyettese.

Geoana azt mondta, hogy a NATO azt üzeni Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, hogy annak ellenére, hogy a második világháború óta a legbrutálisabb és legcinikusabb konfliktus kezdett, Ukrajna továbbra is meglepett bátorságról, a Nyugat pedig egységről tanúskodik.

- Tehát azt mondom, hogy egységesek vagyunk. Erősek vagyunk, (és) továbbra is segíteni fogunk Ukrajnának a háború megnyerésében - húzta alá a politikus.

Mint ismert, a papírforma szerint az ukrán csapat nyerte az Eurovíziós Dalfesztivált szombaton. A hírt sokan üdvözölték, de volt aki nem örült a győzelemnek, mert sokak szerint a versenyt átitta a politika és az ukrán-orosz háború. A nézők az interneten fakadtak ki, hatalmasat csalódva a verseny tisztaságában.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató