2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Az EU hőse: Zelenszkij betiltja Ukrajnában az ellenzéki pártokat

Az ukrán elnök szerint azzal lehet megelőzni a globális élelmiszerhiányt és a fenyegető éhínséget, ha felfegyverzik hazáját. Volodimir Zelenszkij elnök egy törvényt is aláírt, amellyel könnyebb lesz betiltani a hatalommal kritikus pártokat.

Zelenszkij aláírta az "oroszbarátnak" nevezett pártok betiltásáról szól törvényt. Az ukrán elnök szokásos esti beszédében arról is beszámolt, hogy továbbra is nagyon nehéz a helyzet a Donbaszban.

„Hálás vagyok mindazoknak, akik részt vesznek a védekezésben, és arra törekszenek, hogy a helyzetet ne csak a Donbaszban, hanem az Azovi-tenger partján és Herszonban is afelé mozdítsák el, ami Harkiv régióban történik” – mondta Volodimir Zelenszkij.

Az ukrán hatóságok szerint Harkiv környékérő az orosz csapatok már kivonultak.

Az ukrán elnök beszédében arra is kitért, hogy napi szinten foglalkozik az élelmiszerbiztonság kérdésével. Szerinte egyre több ország ismeri fel világszerte, hogy Oroszország több tucat másik országot sodor veszélybe az élelmiszerárak tekintetében, sőt, akár éhínséget is kockáztat azzal, hogy elzárja Ukrajnától a Fekete-tengert és folytatja a háborút. Most Ukrajna támogatása – különösen fegyverekkel – a globális éhínség elkerüléséét tett lépéseket is jelenti – emelte ki Zelenszkij.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató