2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az ukrán külügyminiszter felszólította a németeket: fogadják el a szankciók következményeit

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a Bild TV-nek nyilatkozott.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter felszólította a német népet, hogy vállalja az Oroszország elleni szankciók következményeit.

Néha jobb segíteni másnak és elviselni a rövid ideig tartó nélkülözést, mint otthon ülni, tévét nézni és semmit sem tenni, és hagyni, hogy a probléma végül az ember ajtaján kopogtasson”

– mondta Kuleba szombat este a Bild TV-ben, amelyet a Welt szemlézett.



 Hangsúlyozta, hogy Ukrajna tisztességes alkut ajánlott: „Adjatok nekünk mindent, amire szükségünk van, és mi megfékezzük Oroszországot és legyőzzük Ukrajnában, hogy soha ne kopogtassanak az ajtótokon”.

Kuleba megismételte, hogy országa nem hajlandó olyan megállapodásokra Oroszországgal, amelyek ukrán területeket hagynának a támadók kezén. „Semmi baj nincs a tűzszünettel, ha az az első lépés lenne egy olyan megoldás felé, ahol az ukrán területet felszabadítanák” – mondta.

 A külügyminiszter leszögezte, nem fogadják el, hogy a területek részleges szétválasztása megtörténjen. A kijevi kormány pedig „nem fogja hagyni, hogy a diplomácia egyszerűen meghosszabbítsa szenvedéseinket, és egyszerűen elhalasztja a háború következő szakaszát”.

(888)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató