2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Bukott Vona a bukott Jobbikról: Ez a Jobbik történelmi mélypontja

A volt pártelnök szerint a Jobbik Stockholm-szindrómában szenved.

Kemény kritikát fogalmazott meg Jakab Péterrel szemben a napokban Vona Gábor az ATV Öt című műsorában, mikor megkérdezték tőle, „mi a Jobbik jövője”.

A párt korábbi elnöke válaszában felidézte a Medián felmérését, amely 3 százalék körüli eredményt mutatott a Jobbiknak még azelőtt, hogy kirobbant volna a nemierőszak-botrány. „Így ez a szám azóta két százalék is lehet” – fűzte hozzá Vona.

Majd azzal folytatta, hogy a választás óta eltelt mintegy másfél hónapban romlott a Jobbik helyzete. „A választás nagy vesztese volt a párt, de azóta csak tovább romlott a népszerűsége. És azt gondolom, hogy ennek Jakab Péter a személyi felelőse” – húzta alá 

Vona Gábor kritikával illette a jelenlegi pártelnök elmúlt másfél hónapos teljesítményét is, „a felelősség kerüléssel és hogy »még nekem áll feljebb stílussal«”. A Második Reformkor Alapítvány alapítója arra is felhívta a figyelmet, hogy Jakab is „bízik a gazdasági válságban. Arról beszél, hogyha ez bekövetkezik, akkor ők ott lesznek, és új 2006 jön. De ki kell mondani:

ez a Jobbik történelmi mélypontja. Ilyen mélyen nem volt a Jobbik, mint most”.

– húzta alá Vona Gábor.

Erre Hont András publicista azt reagálta, hogy Vona Gábor előtt már volt, mire a volt pártelnök azt válaszolta, hogy „ez akkor indult”.

Vona ezután még arra igyekezett választ adni: vajon hogyan lehetséges, hogy egy nagy népszerűségvesztés és „zuhanás” után valakit még megválasztanak a tisztújító kongresszuson a párt élére? „Egyszerűen nincs már más. (...)

Szerintem Jakab Péter körül már Stockholm-szindrómába került ez a párt. Hiszen akik még ott maradtak, azok mind részesei, cinkosai voltak ennek az egész politikai ámokfutásnak”

– mutatott rá Vona, és még megjegyezte, hogy „ennek a tagságnak kritikát kellene gyakorolnia magával szemben is. De ez a legnehezebb. Sokkal egyszerűbb volt azt mondani, hogy Jakab Péterrel megyünk tovább”.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató