2024. július 24. - Kincső, Kinga
EUR : 390.06
USD : 358.25
Időjárás ikon32°21°

Kamu Geri: A budapestiek többsége támogatja, hogy a gyalogosoké legyen a rakpart

Egy friss közvélemény-kutatás most azt bizonyítja, hogy többen támogatják a rakpart gyalogos fejlesztését, mint ahányan a fejlesztést követően visszaadnák a rakpartot az autóforgalomnak

- írja Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

A főpolgármester azt írja, a Budapest Brand Zrt. megbízásából a Medián készített felmérést 1000 fős mintával, aminek eredménye szerint a válaszadók több mint egyötöde teljesen kitenné a pesti alsórakpartról az autókat, 32 százaléka pedig részlegesen a gyalogosoknak, vagyis összesen a válaszadók 49 százaléka támogatja a gyalogos fejlesztést. 43 százalék ezzel szemben a teljes rakparton fenntartaná az autósforgalmat.

"A rakpart gyalogos fejlesztése fontos része volt már a választási programomnak is, így természetes, hogy ennek megvalósítása egyik kiemelt célunk. Ezért folytatjuk idén már harmadik éve a rakpart hétvégi megnyitását és ezért indítjuk el jövőre a rakpart teljes megújítását is, aminek eredményeként a pesti rakpart egy belvárosi szakasza teljesen gyalogos, autómentes sétánnyá változhat" - írja a főpolgármester.

Arra viszont ügyelnek majd, hogy a fejlesztés minél kevesebb változással járjon a város közlekedésében. "Éppen ezért csak akkor fog folytatódni a rakpart fejlesztése, amikor elkészül az M3-as metró felújítása, így nem csak Magyarország legforgalmasabb vasúti járata fog újra utasokat szállítani, de a pótlóbuszok miatti lezárásokat is feloldhatjuk."

A Magyar Autós Klub többször tiltakozott a főpolgármester terve ellen.

Fontos megjegyezni, hogy az Index-en pl. többségben vannak, akik ellenzik a dolgot.

Mutatjuk:

Ennyit Kamu Geriről...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató