2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Másodszor kaphat életfogytiglant egy férfi, miután mellkason szúrt egy embert Dunakeszin

A most 57 éves férfit 1999-ben már elítélték emberölés miatt.

Még 2021 márciusában emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség egy 57 éves, többszörösen büntetett férfi ellen emberölés kísérlete miatt. A férfit emberölés bűntette miatt 1999-ben életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték – derül ki az ügyészség hétfői tájékoztatásából.

Mint írták, a vádlott a feltételes szabadságra bocsátása ideje alatt, 2020 nyarán, Dunakeszin egy szívességi használatra átadott lakókocsiban szóváltást követően fejbe rúgta és szívtájékon szúrta férfi ismerősét, majd magára hagyta. A sértett nem kért orvosi segítséget, mert ittas volt, és elaludt, másnap az őt felkereső szociális munkás hívott hozzá mentőt. A férfi l a gondos orvosi ellátást követően felépült.

A Budapest Környéki Törvényszék idén március 16-án kihirdetett ítéletével a vádlottat bűnösnek mondta ki különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, amiért 16 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélték. A határozat ellen az ügyész a vádlott terhére, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása érdekében, a vádlott és védője felmentésért fellebbeztek.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezéssel egyetértve indítványozta a Fővárosi Ítélőtáblánál, hogy a vádlottat sújtsa életfogytig tartó szabadságvesztéssel és zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből. A vádlott a másodfokú eljárás lefolytatását letartóztatásban várja.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató