2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Közel ötven önkormányzati ingatlant adtak el Hódmezővásárhelyen mióta Makizaj a polgármester

Közel félszáz ingatlan került önkormányzati tulajdonból magánkézbe Hódmezővásárhelyen, mióta Márki-Zay Péter a város polgármestere. A legolcsóbb tétel a listán nyolcvannégyezer, a legdrágább 136,2 millió forintért talált gazdát. Adtak el mocsarat, vízállást, legelőt, lakást, házat, üres telket és ipartelepet is.



Márki-Zayék kiárusítást tartottak a vásárhelyi ingatlanokból – írja vasárnapi cikkében az adatRADAR. Mint a portál fogalmaz, Márki-Zay Péter 2019-es hivatalba lépése óta közel 600 millió forintért adtak el ingatlanokat Hódmezővásárhelyen. A portál által említett adatigénylés szerint csaknem félszáz önkormányzati ingatlant adtak el, mióta a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje vezeti Hódmezővásárhelyet. A vásárlók listáján Márki-Zay „kampányfuvarosa” és olyan vállalkozó is szerepel, akit a szocialista kormányok idején az uniós vidékfejlesztési források MSZP-közeli haszonélvezőjének tartottak.

Hódmezővásárhely költségvetése ilyen jól még sohasem állt

– jelentette ki Márki-Zay Péter másfél héttel az országgyűlési választás előtt, olvasható a szegeder.hu-n. A cikkben azonban arról nem olvasni, hogy Márki-Zay arról is beszélt volna: 2019-es hivatalba lépése óta közel 600 millió forintért adtak el ingatlanokat. Az adatRADAR közérdekű adatigénylésére válaszul megküldött táblázat tanúsága szerint ugyanakkor Márki-Zayék nem válogattak: adtak el mocsarat, vízállást, legelőt, lakást, házat, üres telket és ipartelepet is. A legolcsóbb tétel a listán 84 ezer, a legdrágább 136,2 millió forintért talált gazdát. Az adatRADAR szerint a vevők többsége magánszemély vagy helyi, környékbeli cég.

Forrás: adatRADAR

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató