2022. július 07. - Apollónia
EUR : 409.98
USD : 400.21
Időjárás ikon27°14°

Novák Katalin Varsóban: Bennünket, lengyeleket és magyarokat a keresztény kultúra határoz meg

Kiemelve, hogy Magyarország új köztársasági elnöke elítéli Oroszország fegyveres támadását Ukrajna ellen, a Novák Katalin varsói látogatásáról szóló lengyel források azt is megjegyzik, hogy ez a most megválasztott magyar államfő első külföldi útja.

Novák Katalin, a magyar köztársasági elnök kedden a lengyel fővárosba látogat – emlékeztet a polskieradio24.pl.

A munkalátogatás

délben, egy köszöntő ünnepséggel kezdődött a varsói Belvedere palota udvarában

– ez az épület a lengyel köztársasági elnök hivatalának székhelye. Később Andrzej Duda és Novák Katalin négyszemközti megbeszéléseket folytat, ezt 14 órakor sajtótájékoztató követi.

„Bennünket, lengyeleket és magyarokat a keresztény kultúra határoz meg”– írta közösségi oldalán a találkozó elejéről Novák Katalin.

A lengyel sajtó több orgánuma is beszámolt arról, hogy kedden, Duda 50. születésnapján többek között Novák Katalin is felköszöntötte lengyel kollégáját.

A lengyel Kormányzati Információs Központ közlése szerint kedden, 15.40-kor találkozik Novák Katalin magyar államfő Mateusz Morawiecki miniszterelnökkel.

Novák Katalin korábban hangsúlyozta, hogy Magyarország elítéli Oroszország fegyveres támadását Ukrajna ellen.

Ez nem a mi háborúnk, ez ellenünk, a biztonságra, kölcsönös tiszteletre és jólétre vágyó békeszerető magyarok ellen is zajlik

– mondta, hozzátéve, hogy Magyarország követeli a háborús bűnök kivizsgálását és megbüntetését – idézi a lengyel rádió a magyar köztársasági elnököt.

Novák Katalin a magyar történelemben elsőként tölti be a köztársasági elnöki posztot – emlékeztet a lengyel rádió honlapja.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató