2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Medvegyev kijelentette, hogy Oroszország nem engedi a harmadik világháború kitörését

Az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke hozzátette, hogy az ország kész minden agresszió visszaverésére - írja a TASZSZ.

Oroszország nem engedi a harmadik világháború kitörését, de azonnali és szuperhatékony választ tud adni támadás esetén. Ezt Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke jelentette be kedden a Telegram csatornáján a sarovi nukleáris központban tett látogatását követően.

Az ország atompajzsát a modern, megbízható, hatékony fegyverek arzenáljának nevezte, amely "még ma is lehűti azoknak ambícióit, akik saját és mások kezével készek a harmadik világháború kirobbantására".

"Nem engedünk meg egy ilyen helyzetet. De kénytelenek vagyunk folyamatosan emlékeztetni arra, hogy az országunk elleni támadás esetén azonnali és szuperhatékony választ tudnak adni. Minden olyan agressziót visszaverni, amely az államunkat fenyegeti"

- mondta Medvegyev.

Szerinte a szankciókkal szemben támogatni kell az orosz tudományt. "Növeljük az importhelyettesítést, bevezetjük az eredeti hazai fejlesztéseket, ígéretes szakembereket képezünk. Ebbe a munkába vevőként és szervezőként kapcsolódjanak be a nagy állami vállalatok és magánvállalkozások" - mondta Medvegyev.

"És természetesen nyitottak vagyunk a baráti országokkal való tudományos és műszaki együttműködésre" - tette hozzá az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató