2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

ATV: 3 - 5 millió forint között mozog egy átlagos esküvő

15-20 százalékkal emelkedtek egy esküvő költségei a koronavírus kezdete óta a Híradónknak nyilatkozó esküvőszervezők szerint. A legelterjedtebb ma a nyolcvan-száz fős lakodalom, ami a jelenlegi árak mellett körülbelül három-ötmillió forintba kerül.

Gyűrű, virágcsokor, torta - hosszan lehet sorolni egy esküvő elmaradhatatlan kellékeit. Ezek a képek a két évvel ezelőtti tavaszi Esküvő kiállításon készültek Budapesten. Azóta a koronavírus miatt nem tartották meg a rendezvényt. Kaiser-Nagy Mariann esküvőszervező szerint az utóbbi évekhez képest jelentős drágulással kell számolniuk a pároknak.

"A per fő költségek mindenképpen növekedtek nagyjából tizenöt-húsz százalékkal. Minden szolgáltató leköveti az áremelkedést, ugyanis itt nem csak az üzemanyagárak, hanem minden eszköz, illetve virág, az ételek beszerzési ára is növekedett" - mondta Híradónknak az esküvőszervező.

 

Három és ötmillió forint között mozog most egy átlagos esküvő 

 

Nyolcvan-százfős vendégsereg esetén ennyivel kell számolni Vörös-Garai Szilvia szerint. A szertartásvezető Híradónknak azt mondta, a ceremóniamesterek költsége is emelkedett az utóbbi években.

"Nagyon változóak az árak egyébként, nagyon széles skálán mozognak minden szegmensben. A ceremóniamesterek ára például olyan 230-300 ezer forintra rúg" - mondta.

Debreczeni Attila ceremóniamester tapasztalatai szerint a 70-80 fős esküvők a legjellemzőbbek.

"Most a korlátlan étel- és italcsomag 25 ezer forinttól indul, de itt a határ a csillagos ég. Két évvel ezelőtt nagyjából 20 ezer forintért lehetett csomagokat választani" - magyarázta a ceremóniamester.

Debreczeni Attila hozzátette: a legtöbb esetben a párok egy évre előre foglalnak. Ezzel azonban az a probléma, hogy az éttermek az ételek árával nem tudnak ilyen mértékben előre kalkulálni, így sok esetben a lehetséges drágulás kritériumai is szerepelnek a szerződésben.

Abban minden szakértő egyetért, hogy érdemes mielőbb, a kiválasztott időpont előtt 8-10 hónappal megkezdeni az esküvő szervezését.

 

(ATV)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató