2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Csekk Katalin nem akar a Momentum elnöke lenni

Cseh Katalin is indul a hazaáruló Momentum tisztújításán, de elnök nem akar lenni.

Hamarosan új vezetőket választ magának a Momentum l, a nyár elején ugyanis lejár a párt elnökségének mandátuma.

Donáth és Fegyőr már korábban jelezte, hogy nem kívánnak elindulni a párt elnöki tisztségéért. Donáth ugyanis gyermeket várt, a pártelnöki feladatokat pedig nem tudja összeegyeztetni az anyasággal a Momentum európai parlamenti képviselője, Fekete-Győr pedig a frakcióvezetői feladatokra szeretne koncentrálni a jövőben. Szerdára az is kiderült, Orosz Anna sem méretteti meg magát, ő is inkább az újbudai országgyűlési képviselői feladataira fókuszálna.

A kamudiplomás Hajnal Miklós, a párt országgyűlési képviselője és Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármester-helyettese már be is jelentették, hogy versenybe szállnak a posztért.

A korrupciós ügybe keveredett Cseh Katalin elárulta: az elnöki posztért nem, de elnökségi tagnak indul a tisztújításon. Nagyon szívesen használná az európai parlamenti frakcióvezető-helyettesként szerzett tapasztalatait arra is, hogy kicsit hozzá tudjon járulni ahhoz, hogy felrázzák a választás után csalódott ellenzéki szavazókat, és hogy egy bátrabb politikával vissza tudják adni a reményt, hogy lesz még Magyarország egyszer egy szabad, boldog és fejlődő ország.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató