2022. június 29. - Pál, Péter
EUR : 403.52
USD : 381.29
Időjárás ikon35°21°

Lendvai: Nem lehet, hogy a főnök megőrült?

Kicsit aggódom. A miniszterelnök a „Harcosok klubja" címmel mutatja be minisztereit,- írja Lendvai a Hírklikk nevet viselő blogon.

„Nem az ijeszt meg, hogy folyton harcra készülnek, ugyan, azt már megszoktam. Viszont a »Harcosok klubja« egy több, mint húszéves kultuszfilm (és az alapjául szolgáló regény) címe. Arról szól, hogy egy álmatlan irodista és egy szappanáruló ügynök alapítanak egy bunyós klubot, amelynek később elég rossz vége lesz.

Az álmatlan irodistát értem, az nyilván Semjén, ő éjszakánként alvás helyett eszement törvényjavaslatokat szokott benyújtani a parlamentbe. Akkor már tényleg jobb, ha bunyózni jár. De könyörgöm, ki a szappanügynök?

Lehet, hogy Szijjártó a lélegeztetőgépekről átáll a szappannal való üzletelésre? Lesz ehhez Putyinnak vagy a kínaiaknak elég szappanjuk? És Semjén meg Szzjjártó egymással fognak verekedni, mint a filmben az alapítók? Azért azt megnézném. 

De ami miatt elfogott az aggodalom, az az, hogy a harcosok klubja jóvoltából a filmben végül úgynevezett »Káoszbrigád« alakul.

Káoszbrigád? Azért azt furcsállom, hogy egy kormány mindjárt az elején ilyen önkritikusan jellemezze a saját tevékenységét.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató