2022. július 01. - Annamária, Tihamér
EUR : 396.75
USD : 379.99
Időjárás ikon37°21°

Kamu Geri szerint bringás forradalom zajlik Budapesten

Igazi bringás forradalom van Budapesten, egyre többen választják a kerékpárral közlekedést - mondta Karácsony Gergely főpolgármester pénteken Budapesten.A főpolgármester a Mol Bubi közbringarendszer egy évvel ezelőtti megújulása és a hálózat újbudai bővülése alkalmából tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány idején sokan kezdték el használni a kerékpárjukat, ami - úgy tűnik - tartós változást hozott a közlekedésben.

A Lánchíd majdani, felújítás utáni forgalmával kapcsolatban a főpolgármester közölte, az ügyben a nyáron elindul egy társadalmi párbeszéd.

"Nem jelentettem be, hogy a Lánchidat lezárjuk", de felmerült az a szakmai javaslat, hogy a hídon buszsáv legyen

- idézte fel, kiemelve: a kérdésben még nem született döntés, "mindenki szempontját figyelembe veszik majd".

A pesti alsó rakpart forgalmáról fontos vita bontakozott ki, amely arról szól, "hogyan tudunk egy élhetőbb, szerethetőbb és zöldebb Budapestet csinálni" - fogalmazott. Idejétmúlt hozzáállás, hogy egy történelmi belvárosban "a várost átszelő autópályák" vannak - jelentette ki. Minden változás okkal okoz félelmet és indulatot különböző társadalmi csoportokban, de ezt a vitát nem lehet megspórolni - mondta Karácsony.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató