2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Márki-Zay átvert mindenkit, lenyúlhatta a milliós kampánypénzeket

Kész Zoltán azt írja, ha az elszámolás nem történik meg még ebben a hónapban, akkor lemond a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetőségi tagságáról.

Nyílt levelet tett közzé a Facebookon péntek reggel Kész Zoltán: a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetőségi tagja a kampánypénzekkel való elszámolást, pontosabban annak hiányát kéri számon Márki-Zay Péteren.

Kész azt írja, mélyen egyetértett Márki-Zay kampányának egyik legfontosabb mondanivalójával, mely szerint azért támadták az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltjét, mert az nem tűri a lopást.

"Éppen ezért, az MMM vezetőségi tagjaként attól teszem függővé vezetőségi tagságom fenntartását, hogy még ebben a hónapban rendesen elszámolsz a kampánypénzzel"

- folytatja nyílt levelét Kész, aki kifejti, hogy a szemében a rendes elszámolás azt jelenti, hogy fillérre pontosan megtudják, hogy mire költötte el az MMM a támogatók pénzét, illetve kiderül a nyilvánosság számára az is, hogy az adományozóktól a kampányra átutalt támogatásokból a megmaradt összeget milyen módon juttatja vissza az MMM az adományozókhoz.

Kész azt írja, ha nem arra a célra használják az adományokat, mint amire az adományozók azt adták, az lopás - így például az is, ha pártot építenek az összegből. Emlékezetes, hogy Márki-Zay néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy "létrehozzák a civilek pártját." A pártalapítással kapcsolatos kérdésekre a Mindenki Magyarországa Mozgalom május végi tisztújításán tesznek pontot.

Az MMM hüledezéssel fogadta Márki-Zay bejelentését. Kész már akkor arról beszélt, nem híve annak, hogy a volt ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek most pártot kéne csinálnia. Azt mondta, van hely a palettán egy új párt, vagy szervezet számára, de azt nem Márki-Zay Péternek kell vezetnie, hiszen ő és az ellenzék is súlyos vereséget szenvedett a választáson. Lukácsi Katalin pedig kijelentette, hogy nem lép be ebbe a pártba. Magyar György, az MMM elnökségi és alapító tagja nem azért hozták létre a mozgalmat, hogy végül párt legyen, és nem fogják hagyni, hogy amortizálják, illetve azt sem hagyják, hogy a mozgalmat bárki kisajátítsa.

Kész posztja alá odakommentelt Márki-Zayné Vincze Felícia is. Arról írt, hogy Kész tudja Márki-Zay számát, így ezzel fel is hívhatta volna, vagy akár fel is vehetné a telefont, amikor a férje keresi. Kész válaszkommentjében arra hívta fel a figyelmet, hogy ő "pont egy hete" írt levelet Márki-Zaynak, aki azóta se válaszolt - ezért fordult a nyilvánossághoz. Ezt pedig, írja, épp MZP-től tanulta el.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató