2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Trump üzent: Orbán egy nagyszerű vezető és egy igazi úriember

A volt amerikai elnök nem tudott jelen lenni a CPAC Hungary konferencián, így videón üzent.

Donald Trump videóüzenetében elmondta, hogy a konzervatív közösségre óriási feladat hárul, hiszen közös értékeinket a globalista baloldal össztűz alatt tartja. Emellett gratulált Orbán Viktor elsöprő győzelméhez, aláhúzva, hogy ő maga is támogatta a kormányfőt a magyar választások előtt.

Trump sajnálattal fejezte ki, hogy nem tudott személyesen is jelen lenni Budapesten, de biztosította a CPAC Hungary-t és a szervezőket arról, hogy figyelemmel kíséri az eseményeket.

A rövid videóban Trump megköszönte az eseményt szervező Alapjogokért Központnak és az American Conservative Unionnak „a harcot”. Ezután arról beszélt, hogy nagyon közel áll Orbán Viktorhoz, aki

„egy nagyszerű vezető, egy igazi úriember, és nemrég hatalmas választási diadalt aratott”.

Trump hozzátette: „nagy megtiszteltetés volt számára”, hogy támogatásáról biztosíthatta a magyar miniszterelnököt. Megjegyezte, hogy nem mindennapi, hogy külföldi politikusokat biztosít a támogatásáról, de azért tett Orbánnal kivételt, mert ő „egy jó ember, és páratlan munkát végez a hazájáért”.

A korábbi amerikai elnök ezenkívül kijelentette, hogy szembe kell néznünk a legfontosabb gonddal, amely ma a világot – és az USA-t is – fenyegeti: a szocializmussal és a kommunizmussal.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató