2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Visítanak a románok, mert a Sepsiszentgyörgy szurkolói nem énekelték a himnuszukat

Megalázták az országunkat - írja a Prosport.ro.

Mint ismert, tegnap a Sepsiszentgyörgy megnyerte a Román Kupát.

A lap arról ír, hogy újabb vitatott pillanat történt a román sportban, ezúttal a Román Kupa döntőjében, a Sepsi és a Voluntari (2-1) között.

„Kérem, állajnak fel, énekeljül el Románia himnuszát” – hangzott el a giulești-i stadionban, ekkor hátat fordított néhány sepsiszentgyörgyi szurkoló.

Megemlítették a jégkorongbotrányt is. Néhány héttel ezelőtt a román válogatottban szereplő játékosok és magyar jégkorongozók együtt énekelték a magyar Himnuszt. Ettől nagyon kiborultak a szomszédban.

Visszatérve a tegnapi kuapdöntőre, a Prosport szerint:

Sepsi szurkolók közül néhányan hátat fordítottak hazánk himnuszának, majd többször is Ria-Ria Hungaria!" rigmust kiabálták. A legtöbben civilizáltan viselkedtek, és a pályával szemben maradtak a meccsre várva a Giulești stadionban - picsogták.

Még egy szöveget is elhelyeztek a portálon a román kollégák, ami az egyik ultracsoport felhívása:

"Az ilyen helyzetek nem viccesek! Nyilvános felhívással fordulunk az illetékes hatóságokhoz, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket a ROMÁNIA központjában zajló szeparatista mozgalom szankcionálására és megállítására. Folytatni fogjuk azt, amit az e heti mérkőzésen elkezdtünk, és addig nem állunk le, amíg ez meg nem oldódik. Valójában egyre radikálisabbak leszünk. Nyilvánosan meghívjuk Önöket az U. Craiova következő, Sepsiszentgyörgy elleni mérkőzésére, hogy saját szemükkel lássák, kedves "hazánk védelmezői", hogyan reagál a stadion az állami himnusz eléneklésére, a trikolór zászló látványára vagy akár az egyszerű "ROMÁNIA!" kiáltásra. De valószínűleg már tudtok minderről, és csak ültök a feneketeken. Ez normálisnak tűnik? A "Nemet a rasszizmusra" csak egyféleképpen érvényes? A történelmi események megismétlődését akarják? Csak Románia! Mint Avram Iancu, mindannyian azok vagyunk" - írja a Peluza Sud Craiova nevű szurkolóicsoport.

Arról persze nem írnak, hogy évek óta magyarellenes rigmusokkal, üzenetekkel hívják fel magukra a figyelmet a román szurkolók...

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató