2024. február 29. -
EUR : 391.26
USD : 362.28
Időjárás ikon15°

Példátlan globális éhínségre figyelmeztet a német külügyminiszter

A német kormány szerint Oroszország Ukrajnában – amely a világ egyik legnagyobb gabonatermelője – akadályozza 20 millió tonna gabona kivitelét – számol be az Infostart.

Oroszország nemcsak tankokkal, rakétákkal és bombákkal folytatja brutális háborúját Ukrajnában, hanem fegyverként használja az ukrajnai gabonaexport blokádját is a német külügyminiszter szerint – számol be az Infostart. Annalena Baerbock az ENSZ-ben tartott konferencián hangsúlyozta, az ukrán kikötők blokádjával, az ukrán silók, az utak, a vasutak és különösen az ukrán parasztok termőföldjeinek lerombolásával Oroszország gabonaháborút is folytat. Ez pedig fenyegető éhínséget, globális élelmiszerkrízist válthat ki.

A miniszter szerint olyan világméretű válság fenyeget, amelyhez hasonlóra eddig még nem volt példa. A német kormány szerint Oroszország Ukrajnában – amely a világ egyik legnagyobb gabonatermelője – akadályozza 20 millió tonna gabona kivitelét mindenekelőtt Észak-Afrika és Ázsia irányába. Ennek legnagyobb része Odessza kikötőjében van.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató