2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Visszavágtak a wimbledoni szervezőknek az oroszok kitiltása miatt

Nem osztanak világranglistapontokat Wimbledonban idén, mert a szervezők nem engedik indulni az orosz és a fehérorosz teniszezőket.

Az idei wimbledoni tenisztornán nem osztanak világranglistapontokat – jelentette be a férfi teniszversenyeket koordináló ATP, nem sokkal később pedig a női szövetség, a WTA is csatlakozott hozzájuk. Ez a lépés arra volt a válasz, hogy a wimbledoni szervezők nem engedélyezték az orosz és a fehérorosz teniszezők indulását.

Az ATP közleményében arról írtak: a szervezet elítéli Oroszország Ukrajna elleni agresszióját, felfüggesztette a moszkvai ATP Tour-versenyt, és humanitárius támogatást nyújt Ukrajnának, valamint közvetlen pénzügyi támogatást a háború miatt kárt szenvedő sportolóknak, de az alapvető fontosságú, hogy a játékosok érdemeik alapján és megkülönböztetés nélkül, a nemzetiségüktől függetlenül részt vehessenek a versenyeken.

A férfi világranglistán Danyiil Medvegyev a legjobb orosz, most második helyen áll, az év elején egy rövid ideig világelső is volt, Andrej Rubljov pedig a 7. A nők között a világranglista hetedikje a fehérorosz Arina Szabalenka.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató