2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

A San Franciscó-i érseknek elege lett Nancy Pelosiból

Salvatore Cordileone, San Francisco érseke bejelentette, hogy Nancy Pelosi képviselőházi elnök ezentúl nem járulhat szentáldozáshoz az abortuszjogokkal kapcsolatos álláspontja miatt.

Nancy Pelosi, aki hívő katolikusnak vallja magát, védelmébe vette az abortuszpárti politikát.

A Katolikus Hírügynökség (Catholic News Agency) szerint Cordileone érsek május 19-én értesítette döntéséről a kaliforniai demokrata párti politikust, megjegyezve, hogy a tilalom „tisztán lelkipásztori, és nem politikai okokból” történt.

Az érsek kifejtette, hogy az utasítást az Egyházi Törvénykönyv 915. kánonja alapján adták ki, amely kimondja: „A szentáldozáshoz ne engedjék a kiközösítetteket és az egyházi tilalommal sújtottakat a büntetés kiszabása vagy kinyilvánítása után, de ne engedjék oda azokat az egyéb személyeket sem, akik nyilvánvaló, súlyos bűnben makacsul kitartanak”.

„Számtalanszor tettem kísérletet arra, hogy beszéljek vele és segítsek neki megérteni a súlyos bűnt, amit elkövet, a botrányt, amit okoz, és a veszélyt, amit saját lelkére nézve kockáztat, és úgy döntöttem, elérkezett az a pont, amikor nyilvános nyilatkozatot kell tennem: ezentúl nem járulhat szentáldozáshoz, hacsak és amíg nyilvánosan meg nem tagadja az «abortuszjogok» támogatását, meg nem gyónja és nem kap feloldozást a bűnbánat szentségében azért, hogy közreműködött ebben a bűnben” – írta az érsek a levelében.

(Demokrata)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató