2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.15
USD : 360.22
Időjárás ikon11°

Havi nettó 800 ezer forintot kínálnak egy balatoni étteremben, de nincs jelentkező

Havi 800 ezer forintos fizetésért keresnek séfhelyettest egy tihanyi étteremben, de így sem találnak senkit az állásra.

A Malackrumpli nevű étterem tulajdonosa azt mondta az RTL Klub híradójának: évek óta fix csapattal dolgoznak, de most szükségük lenne egy séfhelyettesre a nyári időszakra. 

Mi séfhelyettesi állást hirdetünk a nyári szezonban, nettó 800 ezer forint, plusz szállás-étkezésért, és nem nagyon csörög a telefon

– fogalmazott a tulajdonos. 

A balatoni vendéglátósok helyzetét még nehezíti az, hogy az alapanyagok és az energia is drágult az utóbbi időben – bár ez most a kisebbik probléma a számukra.

Ha drágább is, de legalább kapható, van. A munkaerőről azonban sajnos ez nem mondható el

– mondta Kovács László, a Magyar Vendéglátósok Ipartestületének elnöke. Hozzátette azt is, hogy egyszerűen nincs elég szakképzett szakács és felszolgáló a munkaerőpiacon, és ezt a problémát valamilyen módon az összes balatoni vendéglátóhely érzékelni fogja. 

Elképzelhető, hogy bizonyos helyeket meg sem tudnak nyitni, vagy lesznek olyanok, amelyek csak fél kapacitással tudnak megnyitni

– mondta, hozzátéve azt is, hogy nemcsak a szakképzettséggel rendelkező állásoknál, hanem a kisegítőknél is hiány van a vendéglátásban.

A balatoni vendéglátás szempontjából is fontos kérdés, hogy marad-e az élelmiszerárstop július eleje után, mert ha nem, akkor még nagyobb lehet a drágulás - írja az Index.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató