2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Kadirov az azovos hadifoglyokon trollkodott: a következő megálló Groznij (videó)

Pénteken jelentette be az orosz hadsereg, hogy a neonáci Azov zászlóalj utolsó harcosai is elhagyták az Azovsztal acélműt és megadták magukat, miután közel két hónapig az üzem pincéiben bujkáltak. Az oroszokat és különösen a csecseneket korábban fenyegető közel 2500 harcos megadása Mariupol teljes felszabadítását jelentette.



Az oroszországi Csecsenföld vezetője, Ramzan Kadirov vasárnap Telegram-csatornáján egy mémszerű videót tett közzé, amelyen az azovi fegyvereseket személyesen szállítja el.

A videón Kadirov végignézi az azovi harcosok könyörgéseit a kimenekítésükért, és reagál a híradásokra, amelyekben segítséget kérnek. Később azonban az is látható, amint Kadirov egy buszt vezet, amelyen az elfogott fegyvereseket szállítja a csecsen köztársaság fővárosába, Groznijba.

Az “És én figyelmeztettem” feliratú, nevető emojival ellátott felvételen az látszik, ahogy mondja nekik:

“A következő megálló Groznij“.

Korábban Kadirov kifejtette álláspontját az Azov zászlóalj hadifogolycseréjének lehetőségéről. Szerinte a katonák kicserélhetők, de “a Bandera-követőket – semmilyen körülmények között nem lehet kicserélni”.

KADIROV SZERINT ŐKET “A TÖRVÉNYNEK MEGFELELŐEN MEG KELL BÜNTETNI”.

A csecsen vezető a harcosok sorsával kapcsolatos álláspontjáról szólva egy korábbi, Telegramon közölt bejegyzésében azt írta, hogy a nacionalista zászlóalj harcosainak, akik megadták magukat “megérdemelt büntetést kell elszenvedniük a polgári lakosság ellen elkövetett összes atrocitásokért”.

Korábban az orosz média arról is beszámolt, hogy az Azov zászlóalj egyik nacionalistája önként megadta magát, de ezt megelőzően sikerült Kadirovot a közösségi médiában közzétett bejegyzésen megfenyegetnie az ellene irányuló megtorlással, és ígéretet tett arra, hogy bántalmazni fogja a családját, köztük a lányait is.

(Oroszhírek)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató