2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Ukrán népmesék: Meg akarták gyilkolni Vlagyimir Putyint

Kijlo Budanov, az ukrán védelmi minisztérium fő hírszerzési igazgatóságának vezetője azt mondta az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportálnak hétfőn, hogy februárban gyilkossági merényletet kíséreltek meg Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen.

Merényletet kíséreltek meg Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen

– állította az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportálnak Kijlo Budanov, az ukrán védelmi minisztérium fő hírszerzési igazgatóságának vezetője hétfőn. 

A hírlapnak adott interjúban Budanov azt mondta, hogy a merényletkísérlet Oroszország februári inváziója után történt. 

A hírszerzési vezető elmondása szerint Vlagyimir Putyint a Fekete-tenger és a Kaszpi-tenger között fekvő kaukázusi régió képviselői támadták meg. Mint fogalmazott:

Volt egy merényletkísérlet Putyin ellen. Nem is olyan rég állítólag még a Kaukázus képviselői is megtámadták

A férfi kiemelte: az általa említett információ „nem nyilvános”, és bár „teljesen sikertelen volt, ettől függetlenül valóban megtörtént”. Az eset körülbelül két hónappal ezelőtt történt, azonban bizonyítékot eddig nem mutatott be a minisztérium. 

Brit kémfőnök: Vlagyimir Putyint szanatóriumba küldik, hogy elkerüljék a puccsot

Vlagyimir Putyint„szanatóriumba fogják küldeni azért, hogy elkerüljék a puccsot”– ezt állította Sir Richard Dearlove, a brit MI6 korábbi vezetője egy podcastműsorban. Az orosz elnök elleni puccs lehetőségét a háború kezdete óta híresztelik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató