2022. június 29. - Pál, Péter
EUR : 400.72
USD : 378.32
Időjárás ikon36°20°

Mi Hazánk: abszurd és szürreális a kormányzati struktúra

Abszurdnak és szürreálisnak nevezte a kormányzati struktúrát a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, parlamenti frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Toroczkai László úgy fogalmazott: egészen elképesztő és a valóságon túli, hogy egyetlenegy minisztérium elnevezésében sem szerepelnek olyan létfontosságú szavak, ügyek, mint a család-, az oktatás- vagy az egészségügy.

Hozzátette, a világon Magyarországon kívül egyetlen államban, „a madárürülékéről híres Nauruban” tartozik a belügyminisztérium alá az egészségügy, és ennek hatása meg is látszik a csendes-óceáni szigetország lakosságának állapotán; ez egykor a világ egyik legegészségesebbje volt, most pedig az emberek kétötöde cukorbetegséggel küzd.

Toroczkai László szerint „az abszurditáson is túlmegy”, hogy az új kabinetben az a Rogán Antal felügyeli a polgári titkosszolgálatokat, akinek „szerepét még tisztázni kellene a végrehajtó-maffia ügyében”, hiszen kabinetfőnöke neve felmerült az eljárás során.

A Mi Hazánk elnök-frakcióvezetője azt vélelmezte: azért szerette volna megkapni Rogán Antal ezt a feladatot, hogy a jövőben ne kerüljön idő előtt a hatóságokhoz vagy „az ellenérdekelt sajtóhoz” ilyen lehallgatási jegyzőkönyv.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató