2024. június 24. - Iván
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon29°19°

Orbán Balázs figyelmeztette FeGyőrt, ha így folytatják, akkor csak egy momentum lesznek

Fekete-Győr András a jó kormányzásról beszélt az Országgyűlésben. Orbán Balázs frappáns választ adott.

Fekete-Győr András (Momentum) véleménye szerint a még hivatalba sem lépett kormánynak máris sikerült megfenyegetnie a kisvállalkozókat, a kiskereskedelemben dolgozókat és a magyar civileket.

Hozzátette: a jó kormányzásnak arról kellene szólnia, hogy kiszámítható, békés életet élhet minden törvénytisztelő polgár, legyen az bal- vagy jobboldali, civil vagy közszolga, vállalkozó vagy alkalmazott.

A miniszteri meghallgatásokra utalva kifogásolta, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter homályosan beszélt a kisadózó vállalkozások tételes adójával (kata) kapcsolatos változásokról. Nagy Márton leendő gazdaságfejlesztési miniszter magyar áruházláncokat szorgalmazott, ezzel megint fenyegetnek egy százezres munkavállalói tömeget – közölte.

Szerinte Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető a civilek vegzálásáról és a háborús propaganda elleni fellépésről beszélt. Utóbbit helyes célnak tartotta, csak szerinte „háborús propagandát jelenleg a fideszes média terjeszt orosz mintára”.Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára azt mondta, hogy Orbán Viktor teljesen egyértelmű vállalásokat tett a következő időszakra: megőrzik a családtámogatásokat, a rezsicsökkentést, a teljes foglalkoztatást és a nyugdíjak reálértékét. Jelezte azt is, hogy elítélik az orosz agressziót és segítik az ukrán menekülteket.

A gazdasági válságról szólva azt mondta, a középosztály Európában mindenhol szenved, a multinacionális vállalatok és a bankok viszont jól járnak. A magyar kormány nem akarja, hogy annak a háborúnak az árát, amit nem a magyar emberek kezdtek és nem értenek vele egyet, a magyar emberek fizessék meg.

Azt javasolta a képviselőnek,

változtasson a politikáján, mert ha nem teszik meg, akkor megvan az esély arra, hogy „önök is egy momentum lesznek a magyar politikatörténetben”.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató