2022. június 29. - Pál, Péter
EUR : 403.52
USD : 381.29
Időjárás ikon35°21°

Összecsaptak a szurkolók a Konferencia Liga döntője előtt

A két döntős csapat, az AS Roma (olasz) és a Feyenoord (holland) szurkolói csaptak össze Albánia fővárosában, Tiranában a Konferencia Liga döntője előtt, írja a BBC.

A szurkolók üvegpalackokkal, botokkal, kövekkel és más tárgyakkal dobálták meg egymást és a rendőröket, amikor azok megpróbálták feloszlatni a tömeget.

„Az erőszakos cselekmények következtében tizenkilenc rendőrünk sérült meg, egyiküket késsel is megszúrták" - mondta Albert Dervishi, az albán rendőrség főigazgató-helyettese.

 

A helyi rendőrség korábban azt közölte, hogy hatvan személyt - negyvennyolc olasz és tizenkét holland állampolgárt - állítottak elő, nyolcvan olasz drukkert pedig szerda hajnalban kitoloncoltak. További tíz albán, olasz és holland állampolgárt szállítottak kórházba a sérüléseik miatt.


Mivel a tiranai stadion befogadóképességénél sokkal több szurkoló érkezett, ezért várhatóan két szurkolói zónában nézik majd a mérkőzést a drukkerek, egymástól elkülönítve. A rendőrség azt közölte, hogy óvintézkedéseket tettek az erőszakos cselekmények megelőzése érdekében.

A Konferencia Liga döntője Albánia történelmének legnagyobb sporteseménye, a kormány munkaszüneti nappá nyilvánította a mai napot, a fővárost sétáló zónává alakították.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató